Jeg har modtaget “Smagen af jul” af Ole G. Mouritsen og Klavs Styrbæk fra Nyt Nordisk Forlag.
Det er jo lige nu, at det er aktuelt. Jeg synes i hvert fald, at huset her dufter af jul de fleste dage lige for tiden 😉
I bogen her får du tips til at få maden til at smage, så englene synger, og masser af viden om videnskaben bag.
Traditioner og traditionelle måltider er nogle af de oplevelser, som er stærkest til at vække erindringer. Duften og smagen af en ret kan på ingen tid bringe os tilbage i vores bedstemoders køkken og minde os om mennesker og begivenheder, som vi troede, vi havde glemt for længst. Julen og julens måltider er nok de bedste eksempler.
Duften af brunkager og gløgg, den aromatiske duft af tændte stearinlys og selve juletræet, duften af stegt and og smagen af den brune sovs og de brunede kartofler… Uhm… Og alle disse sanseindtryk skal helst være præcis, som vi husker dem fra tidligere, ellers bliver det ikke jul.
I bogen har en kok og en videnskabsmand sammen lavet forberedelser til julen, så dufte og smage af mad og drikke bliver, som vi alle forventer. Her er opskrifter på, hvordan du tilbereder det perfekte sprøde andeskind, den mest velsmagende brune sovs, den balancerede sursøde rødkål og den rette tekstur af risalamanden. Samtidig kan du også blive klogere på, hvorfor smagen, lugten og mundfølelsen bliver, som den gør.
Jeg blev grebet af bogen, og kan på det varmeste anbefale dig den, hvis du også er nysgerrig på, hvordan man opnår den gode smag, hvad den er for en størrelse, og hvor den findes 🙂
Bogen er sponseret af Nyt Nordisk Forlag. Min mening om bogen, er helt min egen.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.