Nød lærer nøgen kvinde en helt masse… eller noget 😉 Jeg stod i hvert fald klokken meget sent i aftes – eller nat – med en masse chokolademasse fra mit projekt kiksekage. Kiksekagen blev skøn, der var bare dobbelt op på chokolademassen, så den skulle jo bruges. Noget af den er endt imellem skønne hjemmelavede vaniljekiks 🙂
Jeg har lavet opskriften, så mængderne skulle passe til ca. 15 chokoladekiks 🙂
Hvis du gerne vil have billeder til fremgangsmåden på kiks og chokolademasse, så kig forbi “Kiksekage”.
Ingredienser – 15 chokoladekiks (to bunde med chokolademasse imellem)
vaniljekiks
250 g. hvedemel
125 g. koldt smør
100 g. flormelis
korn af ½ polynesisk vaniljestang – eller 1 almindelig
1 æg
chokolademasse
150 g. god mørk 70% chokolade – jeg har brugt Callebaut
150 g. kondenseret sødet mælk
20 g. smør
Start med kiksene.
De kan laves i god tid og opbevares i kagedåse, til de skal bruges.
Kom mel, smør, flormelis og vaniljekorn i foodprocessoren.
Kør til blandingen er som fine krummer. Tager få sekunder.
Kom ægget i, og kør nogle sekunder igen.
Hæld massen ud på bordet og saml den. Dejen skal ikke æltes, kun lige samles.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl ½ time.
Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 3 mm’s tykkelse.
Skær kiksene ud i en størrelse på 5 x 7½ cm.
Læg kiksene på bageplade, og bag dem i en 180 grader varm ovn ved almindelig ovn i 8-10 minutter.
Køl dem af på en rist.
Til chokolademassen kommes alle ingredienser i en skål, der kan gå i mikroovnen.
Giv den 20 sekunder ad gangen, og tag skålen ud, og rør godt rundt mellem hver gang.
Du ender med en blank chokolademasse.
Kom chokolademasse på det halve af kiksene, og læg dem sammen med den anden halvdel.
Put kiksene i en tætsluttende boks, og sæt dem på køl, så chokolademassen kan sætte sig.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.