En slags chokolade-karamel, der laves af chokolade, kondenseret mælk og lidt smør. Det er både nemt og hurtigt at lave.
Jeg har kommet pekannødder i min chokolade fudge. Du kan bruge andre nødder eller mandler, eller de kan helt undlades.
Her i juletiden kunne man også lege lidt med krydderier. Kanel eller kardemomme kunne være fint, eller fintrevet appelsinskal… eller lakridspulver! 🙂
Ingredienser – ca. 54 styk
400 g. god mørk chokolade – jeg har brugt Callebaut 70%
400 g. kondenseret sødet mælk – 1 dåse
50 g. smør – har jeg så glemt på billedet 😉
100 g. pekannødder
Kom chokolade, kondenseret mælk og smør i en skål, der kan tåle mikroovn.
Sæt skålen i mikroovnen og giv den 30 sekunder ad gangen. Tag skålen ud og rør i blandingen mellem hver tur.
Nu har du en blank chokolade masse.
Rør grofthakkede nødder i.
Kom massen i en form på ca. 15 x 20 cm. foret med bagepapir, og bred den ud.
Dæk formen godt til, og sæt den på køl nogle timer. Gerne til næste dag.
Tag chokolade fudgen ud af formen og skær den i firkanter.
Opbevares i en tætsluttende boks på køl. Holdbarhed har jeg ikke testet, men jeg gætter på et par uger.
Jeanette Henriksen skriver
Har du en rigtig opskrift på caramel fudge.. 😛
Spisestuen skriver
Beklager.. Det her er den eneste fudge jeg har lavet 🙂