En idé til julefrokostbordet måske? Eller som forret, frokost, på brunch bordet eller lige hvor man kunne tænke sig lidt ekstra lækkerhed.
Sprøde kartoffelrøsti med creme fraiche og røget laks på toppen. Helt enkelt og meget lækkert 🙂
Jeg laver min røsti af bagte kartofler, der rives og blandes med lidt smeltet smør, krydderurter og salt og peber. Jeg har stegt dem på panden, men er overbevist om, at de også ville være fine stegt i ovnen.
Når du steger røsti på panden, er det vigtigt ikke at vende dem, før de har fået en god skorpe. Ellers kan de ikke rigtig hænge sammen.
Server dem gerne lune. De kan fint laves dagen i forvejen, og blot varmes i ovnen inden servering.
Ingredienser – 4-5 styk
2 bagekartofler – ca. 400 gram i alt
25 g. smeltet smør
creme fraiche
1 lille potte finthakket dild – tag lidt duske fra til pynt
100 g. røget laks
Kartoflerne pakkes ind i stanniol og bages i en 200 grader varm ovn ved almindelig ovn i 1 time.
Kartoflerne køler helt ned. Jeg bagte min i aftes, og så har de været i køleskab natten over. Her er de pakket ud og kolde 😉
Skræl kartoflerne, og riv dem på et groft rivejern.
Kom finthakket dild, smeltet smør, salt og peber over kartoflerne.
Rør massen forsigtigt rundt med en gaffel.
Brug en udstikker på ca. 7½ cm. til at forme dine røsti en ad gangen. Kom kartoffelmasse i.
Tryk massen sammen i udstikkeren med bagsiden af en ske eller med fingrene – den sidste løsning er langt den nemmeste.
Løft udstikkeren af – hold igen med en finger på røstien.
Steg dine røsti i smør på panden.
De skal stege til de har fået god skorpe. Det tager 5-10 minutter.
Vend dem og steg dem på den anden side. Mine kunne godt være stegt et par minutter mere, men med forsigtighed gik det at vende dem.
Serveres varme eller lune.
Joan skriver
Tror du man kan bruge kogte kartofler?
Spisestuen skriver
Det tror jeg godt, du kan. De skal være faste i det, så kog dem til de er lige knap møre 🙂
Julie skriver
Vil jeg kunne fryse rösti’erne, når de er stegt?
Har fundet rigtig mange gode opskrifter på forskelligt mad, jeg kan bruge til vores datter på 7 mdr. Som er ved og lære at spise 😉
Spisestuen skriver
De kan godt fryses 🙂