Man må jo gøre sit til at begrænse madspild, så når der er 50 gram lækker chokolade og 100 gram marcipan tilovers fra testkage-bageri torsdag/fredag, så kan man jo blive nødt til at hitte på noget at få brugt det til 😀 Testkagen var familiens fredagskage. Jeg gik i hi i mørke og stilhed med migræne, så ingen fredagskage til mig, og da jeg kom ud af mit hi mandag, havde jeg ikke lyst til kage 😉 Nå, men nu er der gået en dags tid, og jeg har fået mad og masser at drikke, så nu kan der nok være plads til en lille hyggelig kageting i aften.
Sådan en pærecrumble er både hyggelig og lækker. Pærerne er skønne danske pærer, som vi henter i en plantage. Der er forskellige sorter, der er modne nu, og jeg kan beklageligvis ikke huske, hvad de hedder, men gode er de 🙂
Du kan lave din crumble i en form på 20 cm. i diameter i stedet for portionsskåle.
Bløde pærer med smeltet chokolade, sprød og lækker crumbledej med store marcipanstykker over, og en god kop kaffe til. Så mangler man ikke meget… Det skulle da lige være en klat skøn hjemmelavet vaniljeis, og sådan en ved jeg, der gemmer sig i fryseren 😉
Ingredienser – 4 personer
4 pærer – ca. 500 gram renset vægt
50 g. koldt smør
50 g. hvedemel
50 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
100 g. marcipan
50 g. mørk chokolade
Pærerne skrælles og befries for kernehus.
Skær dem i små stykker og fordel dem i de smurte forme.
Hak chokoladen groft og fordel den over.
Kom mel, rørsukker og det kolde smør i en skål.
Nulr det sammen med hånden til en smuldret dej.
Kom marcipan skåret i tern i og vend lidt forsigtigt i. Pas på ikke at mase marcipanen ud i dejen. Der skal være store stykker marcipan i. Man kan også lade være med at komme marcipanen i dejen, og bare komme den på chokoladen først og så fordele dejen over bagefter.
Fordel blandingen i skålene.
Sæt skålene i ovnen ved 180 grader almindelig ovn i ca. 25 minutter til pærerne er møre og toppen sprød.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.