Jeg har modtaget “Hey! Det er hjemmelavet konfekt” af Julie Hey fra Nyt Nordisk Forlag.
En hel bog med opskrifter på lækkert hjemmelavet konfekt. Det må være et lille stykke af chokoladehimlen, der lige dumpede ind af min dør.
Jeg blev helt mundlam ved første gennemsyn. Glemte at skimme opskrifterne, for det hele var bare så smukt og lækkert at se på. Det ene stykke konfekt efter det andet, overtrukket med skinnende blankt og perfekt tempereret chokolade og med det smukkeste drys. Jeg elsker pæne ting, og chokoladeovertrukket konfekt er altså virkelig pænt 🙂
Bogen starter – meget logisk – med temperering af chokolade. Så kommer masser af skønne opskrifter på konfekt. Der er også et afsnit, der hedder “Børnenes konfekt”, så alle kan være med. Bagerst i bogen finder du idéer til “Nemme drys”, “Tips & Tricks” og “Gode steder at kende”, når man mangler råvarer og forskelligt køkkenudstyr.
Du finder helt traditionelt konfekt i bogen, som træstammer, hjemmelavet bounty og cognackugler, men her er også masser af skøn inspiration til nye smagssammensætninger. Citroncirkler, hyldeblomsthapser, espressotrøffel og rosmariner for at nævne nogle få 😉
Det er en smuk bog med fantastisk billeder, og masser af inspiration. Jeg kan kun anbefale dig at få tilføjet den til din bogsamling, hvis du også elsker konfekt – og i særdeleshed chokolade.
Der var marcipan tilovers fra Lukas’ kage, så jeg har lavet disse skønne “Hjertelige marcipanchips” fra bogen. Helt enkle og virkelig lækre 🙂
Opskriften er fra bogen, billederne er mine egne.
Hjertelige marcipanchips – ca. 25 styk
150 g. marcipan
1 spsk. kanel
1 spsk. sukker
Tænd ovnen på 180 grader.
Rul marcipanen tyndt ud evt. mellem to stykker bagepapir. Udstik marcipanen i hjerter og læg dem forsigtigt på bagepapir. Drys med kanel og sukker og bag dem i ovnen i ca. 7 minutter, til de bliver gyldne, alt efter tykkelse.
Afkøl marcipanchipsene på en rist og opbevar dem i en kagedåse – højt oppe i skabet!
Bogen er sponseret af Nyt Nordisk Forlag. Min mening om bogen, er helt min egen.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.