I dag skulle der have været noget helt andet på bloggen, men vi sidder fast her i sommerhuset. Der har sneet en del i weekenden, og bilen kunne ikke komme op ad bakken til vejen, så vi måtte blive.
Ikke det værste sted at være strandet. Til morgen stod jeg op til dette syn. Smukt var det – og mega koldt 🙂 Handsker skal altså til at være en del af udstyret i fototasken.
Jeg har ikke min eksterne skærm med denne gang, og jeg er ikke så glad for at vælge billeder på den bærbare. Skærmen er bare for lille 😉 men jeg er nu ret sikker på, at det her billede er ok 🙂
Mine køkkenplaner – og dermed blogindlæg – for i dag, bliver så ikke som planlagt. Jeg har ikke blog-indlæg liggende på lager, for jeg kan ikke vente med at offentliggøre dem 😉 men jeg har løbende taget billeder af de smukke bær, der endte i min ny-indkøbte (ekstra) fryser hen over sommeren, så her kommer billeder af smukke bær, der dufter og smager af sommer 🙂
Hyldeblomster har jeg på frost i år. Jeg har klippet de grove stilke fra, og så er blomsterne kommet i fryseposer. Langt de fleste hyldeblomster blev der lavet saft af, men dem her skal bruges til hyldeblomstsnaps/vodka til familiens julefrokost.
Jordbær har jeg haft med hjem af et par omgange, for dem bruger vi mange af 🙂
De fleste hindbær i fryseren kommer fra Jylland. Jeg køber dem på en gård i nærheden af sommerhuset. Det betyder også, at de kan tages direkte ud fra frost og bruges, modsat de udenlandske frosne, der skal koges først. En smoothie med friske hindbær er bare luksus at kunne lave om vinteren.
Rabarberne får jeg samme sted fra, som hindbærrene. Det er altså min yndlingsfrugt. Selvom det egentlig er en grøntsag 😉 Jeg renser dem blot og skærer i mindre stykker. Så er de klar til frost.
Solbær og ribs er der ved sommerhuset. I år var jeg i tvivl, om de ville være for modne, når vi kom, så vi hentede en del solbær på en pluk-selv-plantage. Mega hyggeligt at gå der og plukke bær.
Stikkelsbær fik vi også plukket lidt af på plantagen.
Ribs fik vi med hjem fra sommerhuset – og solbær var her stadig, så dem har jeg en del af i fryseren. De er også skønne til smoothies, så dem skal vi nok få brugt.
Vi lagde turen forbi Selleberg et par gange, og jeg har fået skønne kirsebær i fryseren. De blev skyllet og fik pillet sten ud med ny-indkøbt udstener, og det fungerede altså bare rigtig godt.
Sidst på sommeren var jeg heldig at få brombær hos noget familie. De var frosset ned, så her er der ingen billeder 😉
Blåbær er der også ved sommerhuset.
Jeg har også sveskeblommer i fryseren. De blev ikke lige foreviget. Jeg køber dem i en plantage tæt på, hvor vi bor – hos Lindved Frugt. Der henter vi også pærer og æbler. Der er pluk-selv om sommeren, og det meste af vinteren er der bodsalg, så vi har skønne danske æbler meget af året.
Hyldebær har jeg også i fryseren. Her var vi lidt sent på den, men der er et par kilo, som kan blive til skøn saft.
Min store nye skabsfryser i bryggerset blev fyldt, og jeg måtte også inddrage et par skuffer i fryseren i køkkenet 😉
Nu kan den vinter bare komme an, for jeg har sommer på frost 🙂
Madam Sand skriver
Øj, sikke lækkerier i fryseren. Lækkert. Det gode forarbejde belønnes senere.
Spisestuen skriver
Det gør det bestemt <3 Dejligt at have sommerbær og frugt i den mørke tid 🙂