Flade, bløde og lækre sandwichboller 🙂 Her lagt sammen med rucola, chilimarineret oksekød og enoki svampe. Det er et lækkert måltid!
Normalt ville jeg lave dobbelt portion, fryse dem alle ned, og så tage en enkelt eller to op ad gangen, men der er pres på fryserne i øjeblikket, så jeg har kun bagt det, vi kan spise på et par dage 😉
Ingredienser – 7 styk
3 dl. lunt vand
25 g. gær
300 g. hvedemel
3 spsk. olivenolie
2 dl. havregryn
½ dl. sesamfrø
½ dl. hørfrø
1 dl. solsikkekerner
1 tsk. salt
1 tsk. honning
desuden bruges 1 æg til pensling
Kom alle ingredienser i røremaskinen.
Ælt dejen godt og længe – gerne 10-15 minutter – til den er blød og elastisk. Dejen skal være lidt klistret.
Hæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Hældes ud på et meldrysset bord. Her bliver man noget så glad, når den ser sådan ud 🙂
Formes til 7 store og flade boller. Jeg vejer hele dejklumpen af og dividerer med 7. Mine boller vejer 125 gram stykket.
Efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Pensles med sammenpisket æg.
Bages ved 225 grader almindelig ovn i 10-12 minutter.
Køler ned på rist.
Hvor du bare fantastisk dygtig. Har efterhånden prøvet nogen af dine deje. Og de er rigtig gode og sikre . De grove sandwichboller skal bestemt prøves engang.
Mange tak for de søde ord Gitte 🙂
Hilsen Lene
Hej Lene.
De ser godt nok lækre ud de boller! De skal afprøves i morgen.
Jeg gør altid ligesom du, når noget skal deles i flere stykker. Så vejer jeg af, så det kun er faconen til forskel, hvis nogen skulle være i tvivl.
Det gælder også hakket kød til hakkebøf eller krebinetter. Hver enhed skal fra starten af have den samme vægt.
M.V.H. Helle
Fnis… Det er dejligt at høre, at der er andre end mig, der er nørdede med den slags 🙂
God fornøjelse med bollerne i morgen. Håber du kan lide dem.
Hilsen Lene
Hvor lyder de lækre. Dem må jeghave prøvet til madpakkerne.
Kh Rikke
Mange tak Rikke 🙂
Rigtig god fornøjelse med dem.
Hilsen Lene
Hej Lene.
Så er bollerne prøvespist.
De er sørme lækre. og de lever bestemt op til deres udseende.
De er nemmme at lave, og de smager lige så godt dagen derpå evt. lunet lidt i ovnen.
Det er kun første gang, de er prøvet men bestemt ikke sidste gang.
M.V.H. Helle
Dejligt at høre Helle 🙂
Denne opskrift er blevet en rutine at jeg bager hver søndag til madpakke brød.. Laver dobbelt portion og kommer i fryseren, og de er lige så gode som friskbagte når de kommer op igen..