Jeg havde slet ingen kageplaner, men det kan man jo lynhurtigt få, når der er lækre danske aromatiske æbler i køleskabet, og en skøn hjemmelavet vaniljeis i fryseren 😉
Det er en hurtig og nem dessert at bikse sammen, og så smager den helt vidunderligt. Super sprød crumbledej over let syrlige æbler – uhh… det er godt!
Jeg har lavet min crumble i små gryder fra Le Creuset. De er så smukke, og jeg synes, det er hyggeligt og fint med en portionsanrettet dessert. Du kan også lave den i en form på 20 cm. i diameter.
Ingredienser – 4 personer
4 æbler – 450 g. renset vægt
50 g. koldt smør
50 g. hvedemel
50 g. brun farin
50 g. mandler
½-1 tsk. kanel
desuden en god vaniljeis til servering eller flødeskum, creme fraiche eller andet.
Æblerne skrælles, befries for kernehusene og skæres i små tern.
Drys med lidt kanel og vend æblestykkerne rundt, så det fordeles.
Smør formene med lidt smør, og fordel æblestykkerne i formene.
Til crumbledejen kommes smør, mel og brun farin i en skål.
Nulr dejen sammen med fingrene.
Hak mandlerne groft og bland dem i.
Fordel dejen over æblerne i de 4 forme.
Bages i en 180 grader varm ovn ved almindelig ovn i ca. 25 minutter, til æblerne er møre og toppen er sprød.
Server gerne lune og med en god vaniljeis. Du kan også servere dem med creme fraiche eller flødeskum.
Helle Hollesen skriver
Hej Lene.
Her er en variation til din Æblecrumble. Den er fra da jeg boede i Californien og hedder Applecrumble.
Du laver en god æblemos. Kommer den i ildfaste portionsskåle eller i et stort ildfast fad Mosen drysses med stødt kanel efter smag og behag. Du kan så drysse med hakkede mandler elller hasselnødder, når den skal være lidt extra god.
Låget laves af lige dele smør, sukker( gerne rørsukker) og mel. Det hele hakkes med en spisekniv til en grynet masse, som hældes over . Låget klappes let så overfladen bliver jævn.
Bages ved 200°c, til låget er pænt gyldent, og det bobler i kanten. Det er ca. 40 minutter.
Serveres med creme fraiche eller vaniljeis.
Som du kan se, er der mange lighedspunkter-Lene.
Så nu kan du jo se, om den kunne friste!
Jeg skal i hvert tilfælde prøve din version.
M.V.H. Helle