Vi har været til fødselsdag med kagebord i eftermiddag, så det var ikke den store sult, der var her til aften, men lidt har man jo alligevel lyst til 😉 Ellers ville jeg servere retten som tilbehør til stegt kød eller kylling. Kunne også serveres som hovedret med salat og godt brød til.
Hvis du rynker lidt på næsen af rosenkål, eller du har børn, der ikke er så vilde med dem, så prøv at lave dem på denne måde. Når man bruger bacon og ost i en ret, er det min erfaring, at mange ting glider nemmere ned hos både børn og voksne.
Teen pigen her i familien behøver ingen overtalelse til rosenkål. Det er total yndlings grøntsag 🙂 og vi bruger den flittigt. Helst stegt på panden – evt. sammen med andre grøntsager – eller i en wokret.
Ingredienser – 4 personer som tilbehør
500 g. rosenkål
1 pk. bacon – 125 gram
1 løg
100 g. cheddar
Rosenkålene renses. Der skæres lidt af stokken og de yderste blade pilles evt. af, og de halveres.
Løget skæres i grove stykker.
Bacon klippes i mindre stykker.
Bacon steges sprødt i lidt smør på panden.
Når det er gyldent, tages det af panden og rosenkål og løg kommes på.
Steg et par minutter under omrøring.
Krydr med salt og peber. Vær varsom med salt, da bacon er ret salt.
Kom 1 dl. vand i panden og læg låg på.
Lad simre i 5 minutter.
Kom bacon i igen og vend sammen.
Hæld blandingen i et ovnfast fad.
Drys med revet cheddar.
Sæt i ovnen ved 220 grader almindelig ovn i 10 minutter.
Hej kæreste Lene.
Jeg er fan!!! 😀 LOOOOOOVE it !!!!! 😀 <3
MVH Helene
Hej skønne Helene 🙂
Så dejligt at høre <3 Jeg er også fan!! Total yndlingsmad <3
Knus Lene
Helt enig og det bedste er, at min kæreste også kan lide retten på trods af, at der er rosenkål i – ahaha 😀 <3
Ved du hvor man kcal retten gir
Bruger lidt olie og kalkun bacon i stedet
Så lækkert – har lavet det flere gange / MUMS!!!