Så sidder man da og er en smule glad 🙂 for det her smager altså fantastisk.
Spis dem lune eller kolde. Brug dem som en skøn forret eller som tilbehør til en kødret. Sæt dem på frokostbordet eller på en buffet. Eller når man trænger til lidt hyggeligt her en søndag aften i stedet for kage 😉
Brug gerne en rigtig fetaost, og lad salatternene stå på hylden. Der er meget mere smag i sådan en skøn feta lavet på fåre- og gedemælk 🙂
Ingredienser – 12 styk
2 mellemstore aflange rødbeder
½ pk. fetaost (ca. 75 gram)
olivenolie
1-2 fed hvidløg
1 lille håndfuld pinjekerner
frisk timian – kan erstattes med frisk oregano eller basilikum
Pinjekernerne ristes på en tør pande. Sørg for at vende rundt i dem hele tiden, så de får farve på alle sider. Jeg har lavet rigeligt her, for jeg skal bruge nogen i morgen også 😉
Rødbederne skrælles og skæres i skiver på 1-2 cm.’s tykkelse.
Lægges på bageplade og pensles med olivenolie. Drysses med salt og friskkværnet peber.
Bages ved 200 grader almindelig ovn i ca. 30 minutter.
Kom finthakket hvidløg på rødbedeskiverne, når de kommer ud af ovnen. Så meget – eller lidt – som man ønsker.
Skær fetaosten i små tern og kom den på rødbedeskiverne sammen med pinjekernerne.
Pynt med frisk timian.
Mette Scriver skriver
Smager simpelthen så godt og passer godt som tilbehør til oksekød
Spisestuen skriver
Dejligt, at du kan lide dem 🙂
Pia skriver
skal de serveres kolde, eller varme?
Spisestuen skriver
Står øverst i indlægget 😉