Jeg har fået samlet nogle af mine yndlings-ingredienser her i retten 🙂 Kylling, mandler, persille, hvidløg og citron – og lidt andet 😉
Jeg har marineret kyllingen i kærnemælk med lidt krydderier i 1 døgn, før den paneres og steges. Det giver mørt og super lækkert kød 🙂
Jeg har spist kylling med rucola til frokost. Resten af kyllingestykkerne er gemt på køl og kommer i sandwich, for de smager også skønt kolde 🙂
Ingredienser – 3 personer til aftensmad
500 g. kyllingebryst
marinade
½ l. kærnemælk
1 tsk. sennep
1 tsk. honning
1 tsk. salt
1 tsk. tørret rosmarin
friskkværnet peber
panering
100 g. mandler
2 fed hvidløg
fintrevet skal af ½ citron
1 potte persille
Kom alle ingredienser til marinaden i en skål og pisk det sammen.
Kyllingen skæres i mindre stykker og kommes i marinaden. Alle stykker skal være dækket.
Dæk skålen til og sæt den på køl i 1 døgn.
Til paneringen kommes alle ingredienser i foodprocessoren og findeles.
Tag kyllingestykkerne op af marinaden og vend dem i mandelblandingen.
Læg de panerede kyllingestykker på en bageplade.
Steges i ovnen ved 200 grader almindelig ovn i ca. 20 minutter.
Helle Hollesen skriver
Hej Lene.
Jeg har nu prøvet denne spændende opskrift, men jeg ved ikke, om jeg har gjort det helt rigtigt. For jeg duppede ikke de marinerede stykker, inden de blev vendt i nøddeblandingen.
Jeg syntes nemlig, at der var en masse væde, der bare dryppede af og ned i blandingen, selvom jeg havde ladet den værste væde løbe af. Det hvilket resulterede så bare i, at jeg endte med at have en for våd blanding til de sidste stykker kød. Har jeg gjort noget galt? Det skal dog tilføjes, at det ellers smagte dejligt.
MVH Helle
Spisestuen skriver
Jeg tror nu ikke du har gjort noget galt. Jeg dryppede stykkerne lidt af først. Blandingen er jo lidt mere våd i det, end hvis du eksempelvis panerer i rasp.
Det var godt at de smagte godt 🙂
Hilsen Lene