Vi spiser ikke voldsomt meget pasta mere. For år tilbage, da alle ungerne boede hjemme, lavede jeg jævnligt pasta, og det var et hit hos både store og små 🙂
Jeg synes, at pasta bliver suverænt bedst, når det laves på ren durummel (og æg). Jeg har forsøgt mig med andre meltyper – og blandinger – for længe siden, men versionen med durummel, vinder klart hos os.
Durummel og æg – intet andet er der kommet i. Ind i mellem har jeg komme lidt salt og olivenolie i, og det bliver også godt, men denne her basis opskrift er bare lækker!
Som udgangspunkt bruger man 1 æg + 100 g. durummel pr. person. Hold altid lidt af melet tilbage, for der er forskel på størrelsen af æg, og på hvor meget melet kan optage.
Jeg har brugt røremaskinen til pastadejen, og så lige æltet den færdig på bordet.
Her har vi fået citronpasta med rejer 🙂
Ingredienser – 2 personer
200 g. durummel
2 æg
Kom æg og durummel i røremaskinen. Hold ca. 1 tredjedel af melet tilbage.
Giv det en god tur med spaden.
Tag dejen ud på bordet, og ælt den færdig. Her skal man ikke have en blød og lækker dej. Den skal slippe bord og hænder, og der æltes alt det mel i, som man kan. Dejen skal stadig være smidig, men den er meget fast.
Pak dejen ind i film og lad den hvile på bordet i ½ time.
Del dejklumpen i to og tryk hver lidt fladt ud.
Så køres stykkerne gennem pastamaskinen.
Start med den indstilling, der ruller dejen tykkest ud, og kør dejen gennem nogle gange. Fold dej-stykket sammen mellem hver gang, det køres igennem.
Når man har et pænt lige stykke, reguleres indstillingen én tak ad gangen, så dejen for hver gang rulles tyndere ud. Jeg kører igennem to gange på hver indstilling, og nu foldes dejen ikke mere, men køres bare igennem.
Jeg stopper ved den 2. sidste indstilling, eller synes jeg, det bliver for tyndt.
Nu kan stykkerne skæres ud til lasagneplader, eller køres igennem en af de andre ruller på maskinen. Den der laver lidt brede bånd, er vores favorit.
Bring en gryde i kog med rigeligt vand tilsat salt.
Når vandet koger, kommes pastaen i.
Fra vandet koger igen skal pastaen koge i ca. 3 minutter.
Vend lidt rundt i det med en gaffel et par gange, for det er lige som om, det lægger sig lidt “ovenpå” vandet.
Hæld vandet fra i et dørslag, og pastaen er klar til servering.
Lise Grosen skriver
Mums! Hjemmelavet pasta er det bedste! Man burde virkelig lave det lidt oftere 🙂
Hilsen Lise – smagsgal.blogspot.dk
Spisestuen skriver
Mange tak for din hilsen 🙂 og du har helt ret 🙂
Hilsen Lene
Helle skriver
For søren da, hvor ser det bare lækkert ud!! Har aldrig prøvet at lave hjemmelavet pasta, men måske det skulle prøves en dag. Det er vel nødvendigt med en pastamaskine ik??
Spisestuen skriver
Mange tak – det er også bare godt!
Du kan faktisk godt lave det uden pastamaskine. Så ruller du dejen tyndt ud, og sørger for at den er drysset godt med durummel. Ruller den sammen som en roulade, og så kan du skære tynde skiver af “rouladen”. De foldes du, og så har du lange strimler pasta 🙂
Hilsen Lene
Helle skriver
Ih mange tak, det må prøves en dag. Hvis nu det blir godt, og jeg vil investere i en brugt pasta maskine, ved du så hvad prisen max må være for at det er en ok pris?
Og er det muligt at lave fuldkornspasta også?
Spisestuen skriver
En brugt pastamaskine, ved jeg ikke hvad skal koste. Du kan få en ny svarende til min til omkring 400 kroner.
Fuldkornspasta har jeg ikke prøvet at lave, men forsøg dig frem. Jeg tænker, du skal have fat i en fuldkorns durummel til formålet.
Hilsen Lene