En ny sæson af “Den store bagedyst” blev skudt i gang i går, og det krævede noget guf 😉 så jeg fik lavet en hurtig og nem dessert, der smager fantastisk.
Jeg har brugt skønne danske Discovery æbler, som er mit yndlingsæble her i sensommeren. Der er lidt grofthakkede pekannødder på. Det smager skønt til æblerne.
Hele bagte æbler er rigtig smukke, men lidt besværlige at spise, så jeg skærer mine i stykker, inden de kommer i ovnen.
Vi fik æblerne med creme fraiche til, men server dem endelig med flødeskum eller eventuelt en skøn vaniljeis, hvis du bedre kan lide det.
De bagte æbler smager bedst lune. Man kan forberede fadet i god tid, og så bage dem lige inden servering. Hvis man får nogen tilovers, så smager de kolde bagte æbler skønt på yoghurt.
Ingredienser – 4 personer
600 g. æbler – skrællet og renset vægt
4 spsk. rørsukker – kan erstattes af almindeligt hvidt sukker
2 tsk. kanel
1 tsk. vaniljesukker
50 g. pekannødder – hakkes groft
Æblerne skrælles, kernehuset fjernes og de skæres ud i mundrette stykker.
Læg dem i et smurt fad på ca. 20 cm.
Rørsukker, kanel og vaniljesukker røres sammen og drysses over æblestykkerne.
Drys med de hakkede pekannødder.
Læg et stykke stanniol løst over formen og sæt det i en 200 grader varm ovn ved almindelig ovn i 20-30 minutter.
Bagetiden afhænger både af størrelsen på fadet og æblesorten. Prik i æblerne med en spids kniv. Jeg synes godt, der må være lidt bid i æblerne.
Trine Lesemann Amstrup skriver
Igen en opskrift fra dig der bare MÅ prøves! 🙂 Jeg elsker simpelthen bare godt, enkelt, lækkert mad – mmmmm… 🙂
KH Trine
Spisestuen skriver
Mange tak for de søde ord Trine 🙂
Nicoline Roos skriver
Kan man evt udskifte nødderne med en anden nød ? Eller tænker du at det vil være at ødelægge noget i smagen ?
Spisestuen skriver
Nej da. Du kan bruge lige den slags, du godt kan lide 🙂
Rosa skriver
Hvorfor melder du dig ikke selv til ‘Den store dyst’? Jeg er sikker på du ville kunne give de andre baghjul ^^
Spisestuen skriver
Mange tak for tilliden Rosa 🙂 men jeg befinder mig bedst bag kameraet 🙂