Taco krydderi kan man købe færdigblandet, men man kan også lave det selv. Så slipper man også for noget smagsforstærker og andre sjove ting 🙂
Opskriften passer til 500 g. hakket kød. Ud over de forskellige krydderier, skal kødet krydres med salt og peber.
Jeg er ikke tilhænger af hurtigt svitset hakkekød på panden. Jeg synes, det bliver gummiagtigt og hårdt. Fremgangsmåde til stegning af hakket kød, der bliver lækkert og mørt, findes her i indlægget 🙂
Hakket oksekød krydret med taco krydderi, er helt perfekt som fyld i oste tacos 🙂
Ingredienser – blanding til 500 g. hakket oksekød
1 spsk. oregano
1 tsk. tørrede chiliflager
1 spsk. paprika
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. stødt koriander
Oregano og tørrede chiliflager knuses lidt i morteren.
Resten af krydderierne blandes i.
Kødet svitses på en varm pande.
Når al kødet har fået farve, kommes krydderiblandingen i.
Vend rundt et par minutter, så krydderierne ristes.
Kom salt og friskkværnet peber på.
Hæld 1½ dl. vand på.
Læg låg på og skru helt ned for varmen, så kødet simrer.
Lad det simre 1-1½ time.
5 minutter før kødet skal bruges, tages låget af, og der skrues op for varmen.
Vend jævnligt rundt i kødet, til vandet er fordampet.
Så er kødet klar til servering – mørt og lækkert.
Tak for tip – det skal helt sikkert prøves! Vi fik tacos i sidste uge, og jeg plejer ellers at synes de smager godt de der færdigbreve med krydderier i, men pludselig syntes jeg det smagte helt unaturligt, og tænkte faktisk at det nok var sidste gang jeg havde købt sådan et brev.
Men måske den står på tacos i aften hér med egne krydderier.. 😉
KH Trine
Det lyder dejligt 🙂
Sammensætningen kan man jo lege med, så den lige passer til familiens smag.
Min udgave er ikke voldsomt stærk, så her kan børn sagtens være med. Hvis man ønsker den stærk, så skal der bare mere chili i 🙂
Hilsen Lene