Hønsesalat på ananasring kender de fleste. Jeg må indrømme, at jeg slet ikke kan med en sød ananasskive til hønsesalaten, men jeg synes, det er mega lækkert på en sprød skive glaskål. Ellers smager det skønt på rugbrød eller franskbrød.
Glaskålen er forholdsvis ny for mig. Vi fik den dampet i små tern som tilbehør til en fiskeret ved et besøg hos Café Evald, og her fik jeg idéen til at lægge den under hønsesalat. Hvis du ikke bryder dig om en rå og sprød skive glaskål, kan skiverne dampes kort (3-4 minutter) eller steges et par minutter på hver side på panden.
Jeg har brugt hvide asparges fra glas. Her ville jeg til enhver tid foretrække friske asparges, og gerne de grønne, men de var ikke særlig pæne, så jeg valgte glasset i stedet.
Ingredienser – 4-6 personer
1 glaskål – evt. 2 hvis de er meget små
2 store stykker stegt kyllingebryst
200 g. champignon – renset vægt
150 g. asparges i små stykker
1 pakke bacon (125 gram)
2 dl. creme fraiche 18%
2-3 spsk. god mayo
1 tsk. karry
saft af ½ lime
salt og friskkværnet peber
Bacon steges sprødt. Helt perfekt bliver det, når det steges i ovnen. Jeg giver det ca. 14 minutter ved 200 grader almindelig ovn.
Champignon renses og skæres i mindre stykker.
Steges på panden i lidt smør ved god varme til de er gyldne.
Læg bacon og champignon på køkkenrulle og lad det køle af.
Creme fraiche, mayo, karry, limesaft, salt og peber kommes i en skål og røres sammen.
Kyllingen skæres i små tern.
Tag 3 skiver bacon fra til pynt og skær resten i små stykker.
Kom kylling, bacon, champignon og asparges i dressingen og rør sammen.
Del de sidste 3 skiver bacon i halve og pynt hønsesalaten med dem.
Skræl glaskålen og skær den i skiver på ca. 1 cm.
Server hønsesalaten på glaskålen.
Emilie // Valbylille skriver
Jeg er stor fan af glaskål, og bruger den fx i frikassé med kylling. Du kan godt overbevise mig om, at den også vil spille godt sammen emd hønsesalt.
Spisestuen skriver
Lyder også skøn i en kyllinge frikassé 🙂
Glaskålen skal jeg også lege meget mere med. Skønt med en “nyopdaget” dejlig dansk grøntsag 🙂