Der er måske ikke så meget amerikansk over at servere sine pandekager med flydende honning og solbær 🙂 Traditionelt serveres amerikanske pandekager med ahornsirup og smør og måske friske blåbær. Det smager bestemt skønt, men jeg kan kun anbefale dig at give denne kombination et forsøg, for det smager ganske vidunderligt 🙂 Solbærrene er bare taget ud af fryseren, da jeg startede på pandekagedejen. De tør hurtigt.
Smukt ser det også ud med sådan en stak lækkerhed på en tallerken 🙂
Min portion – 3 styks 🙂
Ingredienser – ca. 12 styk på 13-14 cm. i diameter
250 g. hvedemel
50 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
1½ tsk. bagepulver
1/4 tsk. fint salt
425 g. kærnemælk
2 æg
50 g. smeltet smør
Bland mel, rørsukker, bagepulver og salt i en skål.
Kom kærnemælk i og pisk til en klumpfri dej.
Rør æg og smeltet smør i.
Lad dejen hvile i 15 minutter. Jeg bruger en opøserske, der fulgte med mit vaffeljern, til at komme dejen på panden med. Den rummer ca. 3/4 dl.
Bag pandekagerne i ca. 2 minutter på hver side ved ikke for høj varme på en slip-let pande.
Smør panden med smør, inden den varmes op. Herefter kommes der ikke fedtstof på.
Dejen lægges på midten af panden og spreder sig selv, så lad panden stå på komfuret.
Pandekagerne vendes, når de bobler og sætter sig.
Serveres lune.
Cookin Mum skriver
I recently made some Lemon Cloud pancakes based on the american version. Very like a soffle they were wonderful served with cream fresh. Blinis are also marvelous and based I think on the same method. I love mine with home made yogurt and berries.