Jeg har en opskrift på rababermuffins med marcipan på bloggen. Den er der ingen grund til at lave om på, for det er en fantastisk opskrift 🙂 Jeg har så alligevel lavet en smule om, for de har muffins er endnu en barselskage, og der er noget med marcipan og amning, så jeg ville prøve at lave en kage, der også er mild og god for baby 🙂 Derfor den hvide chokolade. Ellers er det stort set samme opskrift.
Jeg havde ingen kærnemælk, så her har jeg brugt yoghurt. Hvis du holder meget af hvid chokolade, så kom 200 g. i dejen.
Rabarberne er fra frost, og skal ikke tøs op først. Man skal være opmærksom på bagetiden, når der bruges frosne. Den bliver forlænget lidt, men stik i kagerne med en tandstik eller en tynd strikkepind. Når der ikke hænger dej ved, er kagerne færdige.
Ingredienser – 18 styk
300 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
200 g. rørsukker
150 g. smeltet smør
2 æg
korn af 1 polynesisk vaniljestang
200 g. yoghurt naturel
300 g. rabarber
100 g. grofthakket hvid chokolade
desuden bruges 100 g. smeltet hvid chokolade og lidt frysetørrede hindbær til pynt.
Pisk smeltet smør, æg, vaniljekorn og yoghurt sammen i en skål.
Bland mel, sukker, bagepulver og natron i en anden skål.
Rør melblandingen i den våde blanding.
Vend rabarber og hvid chokolade i dejen.
Fordel dejen i 18 muffinsforme.
Bages ved 200 grader almindelig ovn i 20-25 minutter.
Køl kagerne af på en rist.
Smelt den hvide chokolade til pynt og fordel over kagerne. Jeg kom det i en sprøjtepose og klippede et lille hul.
Drys med lidt frysetørrede hindbær.
Pia skriver
De er rigtig gode, jeg har bagt dem i dag.
Spisestuen skriver
Det er jeg rigtig glad for at høre Pia 🙂 Mange tak for dejlig tilbagemelding 🙂
Hilsen Lene