Jeg holder mere og mere af hyldeblomsterne. De er smukke, de dufter skønt og så smager de helt fantastisk.
Jeg har klippet de groveste stilke af, og så bare rørt blomsterne i pandekagedejen. Beregn 1-2 skærme pr. pandekage alt efter hvor store skærmene er, og hvor meget hyldeblomst du gerne vil have i din pandekage. Jeg har brugt 10 mellemstore skærme til 5 store pandekager.
Pandekagerne blev serveret med vaniljeis, friske jordbær og jordbærsirup. Det var vores aftensmad i dag 😉 indtaget på terrassen. Så bliver livet ikke meget bedre <3
Ingredienser – 5 store pandekager
100 g. hvedemel
3 æg
50 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
fintrevet skal af 1 lime
50 g. smeltet smør
2½ dl. sødmælk
5-10 hyldeblomstskærme
Kom mel, æg, sukker, og revet limeskal i en skål.
Pisk det godt sammen, så der ingen klumper er i.
Rør den smeltede smør i.
Rør mælken i.
Klip de grove stilke af hyldeblomstskærmene, og rør dem i dejen.
Sættes på køl i ½-1 time.
Bag pandekagerne 2-3 minutter i lidt smør ved medium varme.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.