Mere kage med hyldeblomst 😀 Jeg har brugt hyldeblomstsaft i cremen, og den smager så vidunderligt! 🙂
Tærtebunden er en blød kagedej bagt i en tærteform, jeg ikke rigtig har kunnet finde ud af, hvad hedder. Den er formet, så man vender bunden ud, når den er bagt. Hvis du har et godt bud på, hvad sådan en form hedder, så vær sød at lægge en kommentar under indlægget (billede af den længere ned i indlægget).
Dejen er den man i “gamle dage” kaldte en pund til pund dej. Det betyder en dej med lige store mængder æg, sukker, mel og smør. Jeg har lavet nogle forskellige forsøg de sidste par uger med sådan en blød tærtebund 😉 og det her, synes jeg, er den bedste. I dag har jeg lavet to. Den ene med 1 tsk. bagepulver og den anden med ½ tsk. bagepulver i dejen. Det er en smagssag, hvad man synes bedst om. Jeg foretrækker den bund med ½ tsk. som er mindst luftig, men kom evt. 1 tsk. i, hvis du vil have en mere luftig bund. Jeg har lagt et billede, der viser forskellen på de to bunde.
Jeg har brugt min hjemmelavede hyldeblomstsaft. Den er god og kraftig. Hvis du ikke har fået lavet hyldeblomstsaft, så kan du forsøge dig med en god købt en af slagsen. Måske der så skal lidt lime eller citronskal i cremen for at pifte den lidt op.
Man kunne smøre sin tærtebund med lidt smeltet chokolade, men jeg er ikke så vild med hyldeblomst sammen med chokolade, så det har jeg undladt.
Der er masser af små lyse “fluer” i luften her i dag, så det blev hurtige billeder af tærten udenfor, og så blev den taget med indenfor og spist 🙂
Ingredienser – 1 tærte på 28 cm.
hyldeblomstcreme
75 g. sukker
2 spsk. maizena
1 dl. sødmælk
1½ dl. hyldeblomstsaft
2 æg
2½ dl. piskefløde
tærtebund
2 æg
100 g. rørsukker
100 g. hvedemel
100 g. blødt smør
1 tsk. vaniljesukker
½ tsk. bagepulver – evt. 1 tsk. hvis du ønsker bunden luftigere.
desuden bruges 1 bakke jordbær (500 gram)
Start med cremen, da den skal køle ned.
Kom sukker, maizena og mælk i en lille gryde og rør maizenaen ud med et piskeris.
Kom hyldeblomstsaft og æg i og pisk kort sammen.
Varm cremen op til kogepunkt under piskning. Den skal kun lige koge nogle sekunder.
Hæld cremen op i en skål og dæk med husholdningsfilm helt ned på cremen.
Køl cremen ned til køleskabskold.
Tærtebunden.
Kom alle ingredienser i en skål og pisk sammen med elpisker. Pas på ikke at overpiske dejen. Den skal kun lige være ensartet og glat.
Smør tærteformen godt.
Bred dejen ud i formen og bag den ved 200 grader almindelig ovn i ca. 12 minutter.
Lad den køle ned et par minutter og vend den så ud på et rent viskestykke (læg viskestykket over kagen og vend rundt).
Lad bunden køle ned.
Når kagen serveres.
Den køleskabskolde hyldeblomstcreme piskes kort igennem, så den er fin og glat.
Fløden piskes til blødt skum og vendes i hyldeblomstcremen.
Fordel cremen over tærtebunden og pynt med jordbær.
Den her fætter kunne jeg godt tænke mig at vide, hvad hedder 🙂
Tærtebunden vendt ud, afkølet og klar til fyld 🙂
Den mest luftige bund med 1 tsk. bagepulver til venstre.
Anne-Marie skriver
Jeg kan huske man kunne købe de tærtebunde engang, jeg ved ikke om man stadig kan. Jeg er lidt usikker på om det hedder Fransk tærtebund. Måske kan du Google via dine billeder, og på den måde finde noget lign. Jeg vidste slet ikke man kunne købe sådan en form.
Kh.
Anne-Marie
Spisestuen skriver
Tak for buddet Anne-Marie 🙂
Så vidt jeg kan se, er franske tærteforme flade i bunden.
Jeg har købt min for nylig og har set den hos flere isenkræmmere. Jeg efterlyste, om den har et navn, for at kunne skille den ad fra de almindelige tærteforme, der er flade i bunden, og har brugt en del tid på at Google uden succes :-/ Det er måske heller ikke så vigtigt, men pænt irriterende ikke at kunne hitte det 🙂
Hilsen Lene
Helle skriver
Ser lækker ud. Men hvor har du købt formen henne?
Spisestuen skriver
Jeg har købt min form hos H.W. Larsen i deres netbutik. Jeg har også set den i Inspiration og hos Kop & Kande 🙂
Hilsen Lene
Helle skriver
Mange tak for svar. Forresten, når du i dine opskrifter skriver man skal bruge 1 polynesisk vanillestang eller to almindelige, hvad svarer der så til hvis jeg bare bruger ganske almindeligt vanillesukker?
Spisestuen skriver
Hej Helle 🙂
Jeg vil tro, at det svarer til 3 teskeer.
Og undskyld den lange svartid.
Hilsen Lene
Caroline Emilie skriver
Kære Lene 🙂 😉 jeg tror at din Tærteform måske hedder NON STICK Tærteform KH Caroline Emilie 🙂 😉
Spisestuen skriver
Hej Caroline 🙂
Non stick refererer til, at det er en form med belægning, så der ikke er noget, der hænger i, og ikke til, hvilken slags form det er, men tak for dit bud 🙂
Hilsen Lene
Caroline Emilie skriver
Okay Lene 🙂 😉 Du må altså bare rigtig meget undskylde alle mine dumme kommentar og så at jeg desværre slet ikke ved hvad din tærteform hedder det er jeg ked af MVH Caroline Emilie 🙂 😉
Spisestuen skriver
Det skal du absolut ikke være ked af. Det var pænt af dig at prøve at hjælpe <3
Sophia skriver
Kan man evt putte noget hyldeblomst saft i bunden, tror det ville være lækkert ?