Jeg har sprunget “Lady Fingers” over og har lavet en sukkerbrødsbund i stedet. Det er nemt at have med at gøre, og smager skønt. Bundene er penslet med stærk kaffe, og lagt sammen med en mascarpone creme. Den har fået et gavmildt lag kakao på toppen. Her kan det også betale sig at finde den gode kakao frem fra skabet. Jeg elsker Valrhona’s kakao. Uden sammenligning den bedste kakao, jeg har smagt 🙂
Alkohol har jeg ikke kommet i. Traditionelt “burde” det nok i, men smager også dejligt uden. Men dryp endelig bundene med en god likør, hvis du har lyst til det. Amaretto, Kahlua eller Contreau kunne være gode bud. Jeg foretrækker den alkoholfri.
Tiramisu har rigtig godt af at sætte sig nogle timer i køleskabet inden servering, så det er en af de desserter, der med fordel kan laves dagen i forvejen. Kakao drysses så først på, når den serveres 🙂
Ingredienser – 8 personer
bunde
4 æg
200 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
200 g. hvedemel
½ tsk. bagepulver
mascarpone creme
500 g. mascarpone
4 æggeblommer
125 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
4 æggehvider
desuden 1 dl. stærk kaffe og kakao til drys
Til bundene piskes æg og sukker hvidt og skummende. Brug omkring 10 minutter på det.
Mel og bagepulver blandes og sigtes i.
Vend dejen forsigtigt sammen.
Bredes ud på en bageplade i hele pladens størrelse.
Bages ved 210 grader almindelig ovn i ca. 8 minutter.
Vendes ud på et stykke bagepapir drysset med sukker, lige når den kommer ud af ovnen.
Træk bagepapir med bund over på en rist, og lad bunden køle af.
Til mascarpone cremen piskes æggeblommer lyse med sukker. Brug også her omkring 10 minutter på det.
Pisk æggehviderne stive. Husk at bruge rene piskeris.
Mascarponen kommes i æggeblandingen.
Rør kun lige til den er rørt ud. Hvis der røres for længe, kan massen blive tynd.
De stiftpiskede æggehvider vendes forsigtigt i.
Bunden deles i tre.
Den ene bund lægges på et fad og pensles med kaffe.
Læg en tredjedel af mascarpone cremen på.
Læg en bund mere på og pensl med kaffe. Så kommes creme på.
Den sidste bund lægges på og pensles også med kaffe, og det sidste af cremen lægges på.
Lad tiramisu’en sætte sig på køl nogle timer, inden du serverer den. Den kan fint laves dagen inden servering.
Drys med kakao ved servering.
Specialkøbmanden har instant kaffe med amaretto smag. Det kunne måske også være en løsning. En ting er ihvertfald sikkert. Denne opskrift skal jeg også prøve. God weekend.
Uh, det lyder absolut spændende med kaffe med amaretto-smag. Tak for tip 🙂
Også en dejlig weekend til dig.
Hilsen Lene