Jeg har taget udgangspunkt i min grundopskrift på is. Jeg har tilføjet kakaopulver, og så er der lidt mere sukker i. Ellers er resten af ingredienserne og fremgangsmåden den samme. Jeg har brugt kakao fra Valrhona. Den smager fantastisk – også i is 🙂
Skøn og cremet is 🙂
Ingredienser – ca. 1 liter
2 æg
175 g. rørsukker
2 dl. piskefløde
3 dl. mælk
3 spsk. kakao
Fløde, mælk og kakao kommes i en gryde og piskes sammen.
Æg og sukker piskes hurtigt sammen. Det skal ikke piskes luftigt. Bare blandes godt.
Mælkeblandingen varmes op under omrøring til knap kogepunkt.
Den varme mælkeblanding hældes i æggeblandingen under piskning.
Det hele hældes tilbage i gryden og varmes op under omrøring.
Der røres stille og roligt til blandingen tykner. Det må ikke koge, så skiller det. Hvis du bruger termometer, skal det ramme ca. 82 grader.
Hældes i en skål gennem en si. Den fanger de der små “trevle-ting”, der er i æg, der ikke er pasteuriserede.
Kom husholdningsfilm helt ned på den varme kakao-iscreme og køl ned til køleskabskold.
Køres på ismaskine.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.