Italiensk salat er noget af det nemmeste at lave selv, og det smager fantastisk 🙂
Jeg havde skønne grønne asparges fra Samsø med hjem fra Netto, så dem har jeg brugt. De hvide er jo dem man bruger sådan helt traditionelt, så farverne kommer til at ligne det italienske flag. Deraf navnet “italiensk salat”… Men det går nok med de grønne, for de smager skønt. Der var 250 gram i posen, og det passer meget fint til en portion italiensk salat, når enderne er brækket af. Gem endelig enderne. Jeg smider mine på frost og bruger dem til at koge suppe på til aspargessuppe. Den er så ikke landet på bloggen endnu, men det kommer 🙂
Brug gerne en god mayo. Jeg har tabt mit hjerte til Hellmann’s. Jeg troede faktisk slet ikke jeg kunne lide mayo, men det var kun lige til jeg smagte en god en af slagsen 🙂
Jeg holder mest af italiensk salat på god skinke eller hamburgerryg.
Ingredienser – ca. 400 gram
100 g. asparges – renset vægt
100 g. gulerod – renset vægt
100 g. frosne ærter
100 g. god mayo
1 spsk. limesaft – kan erstattes af citron
salt og friskkværnet peber
Knæk enderne af aspargesene.
Skær aspargesene i små stykker. Hovederne skæres ikke i stykker.
Skræl gulerødderne og skær dem i små tern.
Bring en gryde med vand og lidt salt i kog.
Kom gulerødderne i først og lad dem koge i 3 minutter.
Kom aspargesstykkerne i og kog dem i 1 minut.
Kom aspargeshovederne i og kog dem i 1 minut.
Tag gryden fra varmen og kom ærterne i. Lad det stå i 1 minut.
Hæld grøntsagerne i et dørslag og overhæld dem med koldt vand.
Bred dem ud på et fad med køkkenrulle og lad dem køle ned til stuetemperatur.
May røres med limesaft, salt og peber.
Grøntsagerne røres i. Gem aspargeshovederne til pynt.
Madam Sand skriver
Tak for opskriften. Har lavet den to gange nu. Den fungerer bare – og smager skønt. Stor ros.
Spisestuen skriver
Mange tak <3 Det er jeg rigtig glad for at høre 🙂