En skøn eddike med en dejlig smag af hyldeblomst.
Jeg har tænkt mig, at eddiken skal i skønne dressinger hen over sommeren. Den skal også bruges i marinader til fisk og kylling. Jeg glæder mig meget til at lege med den 🙂
Jeg har brugt Urtekram’s æblecidereddike, og den er rigtig skøn til hyldeblomsterne, men jeg tænker, at du også kan bruge en helt almindelig eddike.
Ingredienser
750 ml. æblecidereddike
10 store hyldeblomst skærme
skal af 1 citron – øko eller ubehandlet
2 spsk. muscovado sirup – kan erstattes af almindelig sirup
Skær skrællen af citronen. Helst uden at få det hvide med. Jeg har brugt en tyndskræller.
Kom hyldeblomster, citronskal og sirup i et stort syltetøjsglas.
Hæld eddike over. Sæt låg på og sæt på køl.
Eddiken trækker i ca. 4 døgn.
Hæld den gennem en si.
Hæld eddiken gennem et fint klæde for at fange små urenheder.
Hældes på flaske og opbevares på køl.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.