Købte croutoner er jeg ikke vild med, men dem her er da ikke til at gå forbi i køkkenet uden lige at skulle hapse et par stykker af 🙂
De smager skønt! og så er de helt sprøde 🙂 Jeg har brugt en rest kærnemælks franskbrød. Det er et rigtig godt brød at bruge til croutoner, for det er let og meget luftigt. Så får man sprøde croutoner – i stedet for hårde 😉
Jeg har vendt mine croutoner i smeltet smør med persille og hvidløg. Jeg kan godt lide smørsmagen til brødet. Hvis du er mere til olivenolie, så bruger du bare det. Man kan bruge andre krydderier, og hvidløg kan undlades. Tænker de også er skønne med frisk rosmarin, timian eller oregano 🙂
Brug dem som drys på salaten eller suppen. Her til aften blev de brugt som drys på aspargessuppen. Det kan kraftigt anbefales! 🙂
Jeg har skrevet ned, hvad jeg har brugt, men måske skal du bruge lidt mere eller mindre smeltet smør, alt efter hvilket brød, du bruger.
Ingredienser
4 store skiver daggammelt brød
75 g. smør
lidt frisk persille
1 fed hvidløg
Skær kanterne af brødet og skær det ud i firkanter på ca. 1 x 1 cm.
Smelt smørret og kom finthakket persille og presset hvidløg i.
Dryp det over brødternene og vend det godt rundt.
Bredes ud på bageplade.
Sættes i en 175 grader varm ovn i ca. 30 minutter. Vend rundt i croutonerne ind i mellem, så de bliver fint gyldne på alle sider.
Serveres fint kolde, men er også mega lækre lune 🙂
Hvor ser de croutoner altså bare gode ud.
– Tænk nu måtte jeg bare bage kærnemælksbrød, så jeg kunne lave croutoner.
Kh
Hanne
Mange tak Hanne 🙂
Jamen det lyder da helt som det skal være 😉
Håber dine croutoner bliver gode.
Hilsen Lene