Vi spiser ikke meget syltetøj, men når vi er i sommerhus, plejer jeg at lave et glas, vi har med. Sidste gang blev det blommesyltetøj, og det smager skønt.
Jeg undres jævnligt over, hvordan blommer ændrer smag, når de tilberedes. Jeg elsker ovnbagte blommer. De har så meget smag! Det har blommesyltetøjet her også. Friske blommer er jo skønne at guffe løs af i sæson, men har ikke nær så meget smag, som når de bliver tilberedt.
Betragt sukkermængden i opskriften som vejledende. Det er den mængde, jeg endte med at komme i, men start evt. med at komme det halve i. Afhængig af sorten, er der brug for forskellig sukkermængde, og det er nødvendigt at smage syltetøjet til undervejs – både med sukker og citronsaft.
Hvis man ønsker lang holdbarhed på sit syltetøj, kan det tilsættes Atamon efter anvisning på flasken.
Ingredienser – 1 glas på ca. ½ liter
500 g. blommer – jeg har brugt sveskeblommer fra fryseren
200 g. rørsukker
2 tsk. vaniljesukker
1-2 spsk. citronsaft
1/4 tsk. melatin
Kom blommer, sukker, vaniljesukker og 1 spsk. citronsaft i en gryde.
Bringes langsomt i kog og koges uden låg til blommerne er møre – ca. 15-20 minutter.
Smag til med sukker og citronsaft.
Tilsæt Melatin efter anvisning på posen.
Hældes på et skoldet glas.
Opbevares på køl.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.