Æggemuffins er små æggekager bagt i ovnen i muffinsforme. Brug opskriften som inspiration og put endelig andre grøntsager i, evt. en anden ost, du godt kan lide, eller som du lige har i køleskabet. Hvis du gerne vil have fedtindholdet op, så brug piskefløde i stedet for mælk 🙂
Brug dem til morgenmad, frokost, madpakken eller som et godt mellemmåltid 🙂
Jeg har lavet sprødstegt parmaskinke til mine æggemuffins. Det smager så godt! Det må være bacon i luksusudgave 😉 Jeg steger det 8-10 minutter i en 200 grader varm ovn (almindelig ovn).
En skøn lidt sen morgenmad til mig i dag. Så er der god energi til et par timer i haven. Det skønne vejr hænger åbenbart fast her over Odense et par dage, så det er med at komme ud 🙂
Og så lige en vigtig ting. Jeg smurte min muffinsform med lidt olie og tænkte, at så kunne jeg fint få mine æggemuffins ud igen. Det gik nu ikke så nemt. De måtte skæres løs og lirkes ud, så jeg kan kraftigt anbefale at putte gode papirsforme i 😉
Ingredienser – 8 styk
6 æg
1 dl. mælk – eller fløde
2 tsk. HUSK – kan undlades
100 g. revet ost
100 g. broccoli og ærter (samlet vægt)
4 små tomater
Salt og friskkværnet peber
desuden parmaskinke eller bacon og en grøn salat
Pisk æg, mælk og HUSK sammen.
Rør resten af ingredienserne i.
Fordel i 8 muffinsforme, og læg en halv lille tomat på hver. Kom endelig gode papirsforme i formen 🙂
Bages ved 175 grader (almindelig ovn) i ca. 25 minutter.
Suzanna skriver
Hey Lene De er rigtig gode de æggemuffins, jeg bruger dog sillicone forme smurt med lidt olie så er de dejlige nemme at få ud efter en tur i ovnen 🙂
Spisestuen skriver
Det lyder som en rigtig god løsning Suzanna 🙂
Jeanette Henriksen skriver
Mums de ser gode ud.. 😀
Jeg så en opskrift en dag, hvor der var hytteost i, det så også lækkert ud.
Kan selvfølgelig ikke huske hvor..
Jeg har selv tænkt at jeg vil øve mig i nogle mad muffins..
Knus <3
Spisestuen skriver
Tak Jeanette 🙂
Hytteost og æg er også godt sammen. Det plejer jeg at bruge på madtærter 🙂
Hilsen Lene
Lene skriver
Hej Lene .
De ser rigtige gode ud. Nu er jeg ny her og vil så gerne tabe mig en del af min vægt
Sara skriver
Hey 🙂 er de fryse egnede?
Spisestuen skriver
Det er de i hvert fald Sara 🙂
Hilsen Lene
Mette skriver
Når du skriver alm. Ovn, er det så varmluft ?
Spisestuen skriver
Nej, så er det helt almindelig ovn – uden luft 🙂
Annette skriver
Ser rigtig lækker ud, har lige et spørgsmål.
Du skriver 2 tsk HUSK kan undlades
Hvad er der ?
Alt ser lækkert ud herinde, vil følge dig
Mvh Annette
Spisestuen skriver
HUSK er pulveriserede loppefrøskaller og yderst fiberholdigt. Det binder meget væske til sig. Det kan ikke rigtig erstattes af noget andet, men du kan undlade det i opskriften. Konsistensen bliver en smule anderledes, men de bliver også fine uden.
Hilsen Lene
Lea Pilak skriver
Jeg bruger Zinobiotic, som er et fiberprodukt med fire forskellige præbiotiske fibre. Det har en gavnlig effekt på mikrobiotaen i hele tyktarmen og er derfor en bedre løsning end Husk, hvis man vil gavne sin sundhed udover at lave dejlige muffins
Ina skriver
Kunne man måske erstatte husk med chia-frø? Bare en ide. De binder vist også meget væske.
Spisestuen skriver
Du kan godt komme chiafrø i, men nogen direkte erstatning for HUSK er det ikke.
Signe skriver
Bliver de gode hvis de varmes op igen efter de har stået i køleskabet/fryseren?