Man kunne jo også kalde det chokoladeis, men den er lavet på kakao, så derfor kakaois 🙂
Det er en blød og lækker is med skøn kakao fra Valrhona. Nem og hurtig is at lave. Jeg bruger ismaskine, men du kan sagtens lave isen uden. Det er der også vejledning til i indlægget.
Min portion fik et dryp salt lakridssirup, og det er godt!
Ingredienser – ca. 1 liter is
4 dl. piskefløde
300 g. kondenseret mælk
5 spsk. kakao – strøgne måleskeer
Ved brug af ismaskine:
Fløde, kondenseret mælk og kakao blandes og hældes i ismaskinen.
Frys evt. isen færdig i fryseren.
Uden ismaskine:
Fløden piskes til skum. Kakao og kondenseret mælk røres sammen og vendes i flødeskummet.
Sættes på frost.
Tåbelig opskrift, der er ALTID 397 g kondenceret mælk i en dåse. Fløde købes enten i 250 ml eller 500 ml, ALDRIG i 400 ml
Vi bryder os jo ikke om madspild vel?
Så er der jo en god grund til at lave en af Lene’s andre gode opskrifter og mindes hende gode opskrifter, som hun brugte længe på at udvikle.
Vi er så priviligeret at denne blog stadig eksisterer 😘
Brug hele fløden og den kondencerede mælk 1 spsk. kakao, så er der ikke spild 🙂
Glæder mig over vi stadig har denne hjemmeside,