Skøn tærte til frokostbordet eller som forret med fyld af ørred, hvide asparges og ærter 🙂
Bunden er lavet af en grov gærdej, for jeg er ikke så vild med mørdejsbund til tærter 😉 Jeg har brugt ørred i min tærte, men det kan fint skiftes ud med laks. Jeg har brugt en rest af en ørredside, jeg bagte i ovnen i aftes. Hvis du ikke har prøvet at koge hvide asparges endnu, så kig forbi asparges med ærtedyp.
Jeg har serveret min tærte med ærtedyp. Det er så lækkert til! En god salat ville også være fin at servere til.
Tærten er lavet i en tærteform på 20 cm. Lille og fin og helt rigtig i størrelsen til en lille familie 🙂 Hvis man laver den i en stor tærteform, fordobles opskriften.
Ingredienser – 1 tærte i en form på 20 cm. – 4 personer til aftensmad
bund
5 g. gær
½ dl. lunt vand
2 spsk. olivenolie
60 g. fuldkornsspeltmel
60 g. hvedemel
1/4 tsk. salt
fyld
150 g. tilberedt ørred – eller laks
½ bdt. kogte asparges – grønne eller hvide
1 dl. ærter
2 æg
150 g. hytteost
1/4 tsk. salt, friskkværnet peber
½ tsk. tørret dild
Start med bunden:
Opløs gæren i vandet.
Tilsæt resten af ingredienserne.
Dejen samles og hæver lunt og tildækket i ½ time.
Tærteformen smøres med lidt olie.
Dejen rulles ud og lægges i tærteformen.
Pil ørreden i mindre stykker og læg den i tærten sammen med asparges og ærter.
Æg, hytteost, dild, salt og peber kommes i en skål og får en hurtig tur med stavblenderen.
Hældes over fyldet, og den overflødige dej skæres væk.
Sættes i en 200 grader varm ovn og bages i 30-35 minutter.
Lad tærten sætte sig i 10 minutter, inden der skæres af den.
Sysleren skriver
Den tærtedej må jeg dog prøve. Tidligere kunne jeg ikke lide mørdejsbunde, og hældte derfor bare lidt rasp i bunden af tærteformen. Det er en okay løsning, men din opskrift lyder dog noget mere raffineret og lækker.
Spisestuen skriver
Tak skal du have. Håber du kan lide den 🙂
Majken skriver
Ved du om den kan fryses hvis man bruger røget ørred ?
Spisestuen skriver
Jeg har ikke prøvet at fryse den ned, men det kan jeg ikke se, at der skulle være noget i vejen for 🙂
Hilsen Lene