Citron og lakrids passer noget så smukt sammen 🙂 Den sammensætning er der kommet disse lækkerheder ud af i dag. Skønne bløde citronmuffins med en lækker lakridsfrosting på toppen. Jeg bruger lakridspulver fra Johan Bülow. Det smager fantastisk, og passer helt perfekt i en sød og fed frosting 🙂
Der skal bruges stuetempereret smør til frostingen. Det skal stå mindst 3-4 timer på bordet for at blive blødt. Jeg tog mit smør ud af køleskabet i aftes, og så har det stået på køkkenbordet i nat. Det bliver helt perfekt.
Ingredienser – 12-15 styk
200 g. hvedemel
200 g. rørsukker
1 tsk. natron
revet skal af 1 citron – øko eller ubehandlet
200 g. yoghurt naturel
75 g. solsikkeolie – eller anden smagsløs olie
2 æg
lakridsfrosting
200 g. flormelis
200 g. stuetempereret smør
1 æggeblomme
2 tsk. lakridspulver + lidt ekstra til drys
Dejen:
De tørre ingredienser blandes i en skål.
De våde ingredienser blandes i en anden skål.
De tørre ingredienser hældes sammen med de våde, og dejen røres sammen. Rør kun lige til dejen er fin og ensartet.
Fordeles i muffinsforme.
Bages ved 175 grader – almindelig ovn – i ca. 20 minutter.
Afkøler på rist.
Frosting:
Alle ingredienser piskes sammen med elpisker i 5-10 minutter. Start ved lav hastighed, ellers har du flormelis i hele køkkenet 😉
Kommes i en sprøjtepose med ønsket tyl, og sprøjtes på de kolde kager. Drys med lidt ekstra lakridspulver.
Måtte i gang med 2 portion ❤prøver med mousse ovenpå de er så lækre luftige