Hjemmelavede syltede rødbeder smager fantastisk, og så er de nemme at lave. Jeg har kommet rødløg, nelliker og stjerneanis i mine rødbeder – uhmm…
Jeg har taget lidt rødbedeskiver til en leverpostejmad i dag, men ellers har de godt af at stå og trække en uges tid, inden man tager af dem.
Det må så være første ting til familiens julefrokost, der er lavet.
Ingredienser
1 kg. rødbeder
lage
1 l. eddike
400 g. rørsukker
1 rødløg
8 hele nelliker
1-2 stjerneanis
10 hele peberkorn
Rødbederne skylles godt og lægges i en gryde med vand. Der skal ikke skæres noget af dem.
Kog rødbederne møre i letsaltet vand i 30-40 minutter. Hvis rødbederne ikke er nogenlunde lige store, tages de mindste op først, og de større kan koges lidt længere. Stik i dem med en kniv, for at se om de er nok. De skal slippe på samme måde, som når man tjekker, om kartofler er kogt nok. Mine kogte i 40 minutter.
Hæld det kogende vand fra rødbederne og kom iskoldt vand over dem.
Rødbederne “smuttes”. Skallen kan nemt vrides af de kogte rødbeder.
Skær rødbederne i skiver og læg dem i skoldede glas.
Kom ingredienserne til lagen i en gryde og kog den op.
Hæld den kogende lage over rødbederne.
Luk glassene med det samme.
Når de er kølet ned opbevares de i køleskab. De har holdbarhed på 3-4 måneder, når man er omhyggelig med hygiejnen og glassene er skoldede, måske længere… men de er nok spist inden 🙂
Vil bare sige tusinde mange tak for Lenes ualmindelige gode opskrift på rødbeder 🤗🤗🤗
Er godt klar over indlæg ikke længere bliver besvaret !
Men tak for I lader Spisestuen være tilgængelig 🙏🙏
Kh
Marianne Larsen .