Desserten til familiens julefrokost i går 🙂
Skøn kage med masser af lækkerhed, hvis man – som mig – elsker skildpadderne fra Toms.
Det er en kage, der er lavet lidt i etaper. Bundene bagte jeg inden jul og kom på frost. Cremen lavede jeg juleaften, for den skal på køl i minimum 1 døgn og gerne i to. Jeg lagde så kagen sammen og pyntede den i går formiddags, så det er en utrolig nem kage at have med at gøre, når meget kan laves på forhånd.
Vi fik et stykke til en kop kaffe til frokost i dag, og den er lige så lækker, som den var i går 😉
Ingredienser – 1 kage i en 26 cm. springform til 10-12 personer
creme
12 store skildpadder
½ l. piskefløde
bunde
50 g. smør
2 dl. mælk
3 æg
250 g. sukker
1 polynesisk vaniljestang – eller 2 tsk. vaniljesukker
250 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
overtræksmarcipan
250 g. marcipan
100 g. flormelis
2 spsk. glukosesirup
opsmøring og pynt
3 dl. piskefløde
50 g. smeltet mørk chokolade
17 små skildpadder
Til cremen varmes fløden op til knap kogepunkt og hældes over skildpadderne.
Rør til skildpadderne er smeltet.
Køl massen ned, og sæt den på køl i minimum 1 døgn – gerne i to.
Bundene:
Smelt smørret i en gryde.
Hæld mælk i og tag gryden fra varmen. Blandingen skal være lun, når den kommer i kagen.
Kornene fra vaniljestangen skilles ad med lidt af sukkeret.
Kom æg, sukker og vaniljekorn i en skål og pisk til det er hvidt og skummende – omkring 15 minutter.
Bland mel med bagepulver og vend det i dejen skiftevis med mælken.
Dejen fordeles i 2 springforme på 26 cm.
Bages ved 200 grader i ca. 15 minutter. Bag 1 bund ad gangen ved almindelig ovn.
Bundene køler af på rist.
Den dag kagen skal serveres, eller evt. dagen før, lægges den sammen med cremen:
Læg en bund på et lagkagefad.
Kom kageplast og en løs kant fra springformen rundt om. Hvis man ikke har kageplast, kan man folde et stykke bagepapir.
Skildpaddecremen kommes i en skål og piskes op med elpisker.
Kom 2/3 af cremen på bunden og læg den anden bund over.
Fordel det sidste af cremen over den øverste bund.
Fjern springform og kageplast.
Fløden piskes til skum, og der smøres et tyndt lag rundt om kagen. Resten af flødeskummet kommes i en sprøjtepose.
Smelt chokoladen.
Kom den i en sprøjtepose og lav et tilfældigt mønster på kagen.
Til marcipanovertrækket æltes marcipanen med flormelis og glukosesirup. Det er nemmest med hænderne, synes jeg.
Rulles ud på et bord drysset med flormelis til et aflangt stykke. – ca. 80 cm. langt. Skæres til i bredden, så det passer til kagen. Mit stykke er 8 cm. bredt.
Lægges rundt om kagen.
Sæt flødetutter rundt i kanten af kagen.
Sæt 16 skildpadder rundt i kanten og 1 enkelt i midten af kagen.
Rav Food skriver
Nøj, hvor er den flot og lækker at se på.
Den skal helt sikkert prøves på et tidspunkt.
Rigtig godt nytår.
Bedste hilsner Kathe
PS Og sikke nogle smukke billeder 🙂
Spisestuen skriver
Mange tak for de søde ord Kathe 🙂 Også et dejligt nytår til dig.
Glæder mig til at møde dig 🙂
Hilsen Lene
Anne-Marie skriver
Mums den ser lækker ud. Med en mand der snart har fødseldag og elsker skildpadder, er denne her vist oplagt at prøve. Tak for inspiration.
Kh.
Anne-Marie
Spisestuen skriver
Tak Anne-Marie 🙂
Det er da en skildpadde lagkage han skal have så.
God fødselsdagsfest 🙂
Hilsen Lene
Maia skriver
Kære Lene
Jeg vil lave kagen igen, men har du et bud på hvordan den kan pyntes hvis ikke jeg ønsker at bruge marcipan?
Ellers en rigtig lækker kage
VH Maia
Anette skriver
Det lyder lækkert og den skal prøves, men det skal bruges mere end 17 små skildpadder… det må være 2×17 altså 34 små skildpadder ?!? 17 til at smelte og 17 til pynt. Det bør nok rettes og de koster da også en del i indkøb..
webmaster skriver
Som der står i opskriften skal der bruges 17 små skildpadder til pynt og 12 store skildpadder til cremen.
Ulla skriver
Flot kage – kan man evt. bruge den til at lave med glace i stedet for marcipan?