Juleguf på den lidt sundere måde, men absolut ikke mindre lækkert 🙂 Vi er smagsmæssigt i Nutella-afdelingen, men lækkerheden har fået adskillige takker opad 🙂
Sidst jeg købte nødder, fik jeg dampede Piemonte hasselnødder med i kurven. De er helt fantastiske og meget smagfulde.
Hvis man ikke er så heldig at have dem i skabet, kan man bruge almindelige hasselnødder. De skal ristes i ovnen ved 180 i ca. 10 minutter, og skallen nulres bagefter af i et viskestykke.
Jeg har brugt kokospalmesukker. Det smager skønt og lidt karamelagtigt. Hvis man ikke har det, kan det erstattes af honning.
Ingredienser – ca. 24 styk
200 g. dampede Piemonte hasselnødder
150 g. dadler
2 spsk. god kakao
2 spsk. kokospalmesukker
1 polynesisk vaniljestang – eller 2 almindelige
1 spsk. kokosolie
evt. ½ dl. vand til at regulere konsistensen med
kakao eller hakkede nødder til at trille i. Jeg har lavet lidt af begge dele.
Nødderne findeles i foodprocessor.
Resten af ingredienserne kommes i.
Massen køres til den er ensartet og sammenhængende. Justér evt. med vand.
Trilles til valnøddestore kugler.
Tril dem i hakkede nødder eller kakao. Det synes jeg er nemmest at gøre ved at trille dem rundt i en lille skål.
Opbevares på køl.
Holdbarhed vil jeg gætte på er 1 uges tid.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.