Det er længe siden, jeg har lavet det sidst. Som barn elskede jeg det, og i dag har det været aftensmaden hos os. Hyggelig mad en råkold efterårsdag 🙂
Kødet har stået og simret med løg og laurbærblade det meste af eftermiddagen. Det giver en god smag. Hvis man ikke har tålmodighed – eller tid – til det, kan man koge det i kortere tid.
Og fordi det er onsdag i en ulige uge og familiehygge, har vi fået dessert – chokoladefromage med jordbærcoulis – uhmm… det er godt 🙂
Ingredienser millionbøf – 4 personer
500 g. hakket oksekød – jeg bruger magert kød
1 stort løg
3-4 laurbærblade
salt og friskkværnet peber
madkulør
meljævning
Ingredienser kartoffelmos – 4 personer
1 kg. kartofler
1-2 dl. mælk (afhænger af kartoffelsort)
25 g. smør
salt
Løget hakkes groft.
Kødet brunes i en sauterpande eller gryde.
Løg kommes i og bruner med nogle minutter.
Krydr med salt og peber.
Kom laurbærblade og 4 dl. vand i.
Læg låg på og lad småsimre i 3-4 timer.
Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker.
Kommes i en gryde og dækkes med vand.
Koger under låg i 25 minutter. Kom IKKE salt i vandet.
Hæld vandet fra og sæt gryden på den varme plade på komfuret et par minutter, så kartoflerne kan dampe tørre.
Mos kartoflerne med elpisker.
Tilsæt mælk til passende konsistens.
Kom smør og salt i og rør sammen.
Laurbærbladene pilles op og sovsen jævnes med meljævning.
Koger igennem 5 minutter og smages til med salt.
Serveres med kartoffelmos og rødbeder eller asier.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.