Vi var en tur inde i centrum af Odense og handle fredag eftermiddag. Her ligger en stor Kop & Kande, og jeg skulle egentlig bare have en enkelt ting, men den her form til en kæmpe cupcake blev jeg nødt til at have med hjem og afprøve…
Jeg er super tilfreds med min kage. Jeg har lavet den af svampet kanelkage, og mængdemæssigt passer opskriften rigtig godt. Min cupcake er blevet en smule skæv, og det er fordi, jeg skulle have skåret en smule af toppen, inden jeg vendte den ud. Den var hævet lidt over kanten, og lidt skævt til den ene side, og så bliver den selvfølgelig en smule skæv, når jeg lægger den til afkøling på toppen, men det er i småtingsafdelingen, og den var nem at vende ud.
Jeg har valgt at lave den af kanelkagen, da det er en kage, der ikke sådan lige bliver tør. Jeg har brugt glasuren som creme mellem bundene.
Jeg havde også sirupskage og gulerodskage i spil, men det må blive en anden gang 😉
Og fordi det snart er jul, har min kæmpe cupcake selvfølgelig fået jule-top på 🙂
Ingredienser kanelkage
125 g. smeltet smør
400 g. sukker – jeg har brugt lyst rørsukker
400 g. hvedemel
1 spsk. kanel
2 tsk. natron
½ l. kærnemælk
Creme
25 g. smeltet smør
125 g. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. kakaopulver
2 spsk. færdig kaffe – gerne varm kaffe, så bliver toppingen mere blank, men kold kaffe kan også bruges.
Frosting
250 g. stuetemperet smør – skal stå 3-4 timer på køkkenbordet
250 g. flormelis
revet skal af 1 lime
2 tsk. vaniljesukker
1 æggeblomme
grøn farve – jeg har brugt pastafarve
Rør alle ingredienser til dejen sammen i røremaskinen.
Formen smøres godt med smør.
Dejen fordeles i formen
Bages ved 175 grader i 1 time. Tjek med en træpind, at kagen er bagt.
Lad kagen køle 10 minutter i formen inden den vendes ud. Skær toppen lige, inden kagen vendes ud.
Køler ned på rist.
Kagen kan fint stå til dagen efter, inden den pyntes.
Alle ingredienser til cremen røres sammen, og smøres på bunden af den kolde kage.
Til frostingen piskes alle ingredienser sammen med elpisker – farven piskes i til sidst.
Frostingen kommes i en sprøjtepose og tylles på kagen.
Jeg har brugt denne tyl.
Drys med sukkerpynt.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.