Sidste dag med Hokkaido græskar tema i denne omgang. Med mindre jeg lige får en god idé – man ved aldrig 😉
I dag har jeg delt det i to og fyldt det med en lækker krydret fars af hakket kylling, drysset med revet ost og bagt det i ovnen. Det smager super godt. Man kunne også sagtens tage sin yndlingsfrikadellefars og fylde i.
Hvor mange personer der er til.. hmm.. Det er jo sådan et alt i ét måltid, så jeg tænker til 2 sultne personer serveret uden tilbehør, eller til 4 personer hvis man eks. serverer en salat til.
Ingredienser
1 Hokkaido græskar
350 g. kyllingeinderfilet
1 fed hvidløg
1 løg
2 æg
1-2 tsk. timian
1-2 tsk. tørrede chiliflager
salt og friskkværnet peber
2 dl. kogt perlespelt – kan fint erstattes af kogte ris, evt. en rest fra dagen før
100 g. fetaost i tern
et par håndfulde revet mozarella
Flæk græskarret og skrab indmaden ud. Skræl det og skær et lille stykke af top og bund, så de to halvdele kan stå selv.
Løg, hvidløg og kylling kommes i foodprocessoren og hakkes.
Tilsæt krydderier og æg og kør til en ensartet fars.
Kom farsen op i en skål og rør den kogte perlespelt og fetaosten i.
Fordel farsen i de to halve græskar.
Drys med revet ost.
Sættes i en 200 grader varm ovn i 45-60 minutter.
Hold øje med, at osten ikke bliver for mørk og dæk evt. fadet med stanniol den sidste tid.
Rosa skriver
Tak for alle dine gode idéer med græskar! Denne her må prøves som en af de første. Tror at denne version tager en del flere kegler end fyldt hvidkål…
Spisestuen skriver
Det har været en fornøjelse og rigtig sjovt at lege med græskar de sidste dage 🙂
Jeg er i hvert fald begejstret for retten, og håber også at den falder i god jord hos dig 🙂
Hilsen Lene