I dag havde jeg planlagt at lege med en opskrift på en grov morgenvaffel. Vejret blev uventet smukt i formiddag og jeg gik i haven i stedet for. Her over middag kommer Teen så hjem med ondt i hovedet og halsen. Det kræver lidt forkælelse, så morgenmads vaflerne blev til eftermiddagshygge i dag, og det egner de sig også fint til 🙂
Det er en grov vaffel. Der er fuldkornsspelt og mandler i, og det er ikke så sød en vaffel. De smager skønt med et drys flormelis og blomme-æble syltetøj, som Emma fik. Jeg fik græsk yoghurt og ahornsirup på min, og det er også virkelig lækkert. Ellers kan de spises med skyr, creme fraiche, flødeskum og frisk frugt eller bær.
Man kan sagtens komme et par spiseskeer sukker i, hvis man ønsker en lidt sødere dessert vaffel.
En af mine søde læsere, der har lavet vaflerne, har meldt tilbage, at de stadig er sprøde dagen efter. Vi spiste jo dem alle, så det havde jeg ikke lige styr på 😉 Det er jo en skøn tilbagemelding at få.
Ingredienser – 7 styk
125 g. fuldkornsspeltmel
50 g. mandler
50 g. smeltet smør
2 æg
1 spsk. vaniljesukker
½ tsk. bagepulver
2 dl. mælk
Smelt smørret først, så det kan køle lidt af.
Mandlerne findeles i foodprocessor.
Resten af ingredienserne kommes i.
Kør til en ensartet dej. Det tager kun et øjeblik.
Bag vaflerne gyldne og sprøde.
Læg dem på en rist til de skal spises.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.