Super hurtige og nemme småkager – og så smager de bare godt! Man kunne fint pensle bunden med smeltet chokolade – eller lige dyppe et hjørne 😉
En hyggelig eftermiddags-ting her i dag, hvor familien samles til mad og hygge.
Ingredienser – 32 store kager
150 g. smør
2 æg
250 g. rørsukker
200 g. havregryn
2 spsk. hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
Start med at smelte smørret. Det må ikke være for varmt, når det røres i dejen. Lunt er ok.
Pisk æggene let sammen.
Bland de tørre ingredienser sammen.
Rør alle ingredienser sammen.
Sæt dejen på plade i valnøddestore klatter. De flyder meget ud, når de kommer i ovnen.
Bages ved 180 grader i ca. 10 minutter. Hold øje med dem til sidst.
Lad dem blive på pladen nogle minutter, inden de flyttes over og køler af på rist.
Opbevares i kagedåse.
Tania skriver
😀 Jeg kunne ikke nå at bage dem så hurtigt som de blev spist. Tak for opskriften og glædelig jul
Spisestuen skriver
Hvilket skønt problem at have Tania 🙂
Også en dejlig jul til dig.
Hilsen Lene
Birgit Aukschun skriver
Hej, jeg har også bagt de lækre småkager, men prøvede at komme nogle solsikkekerner i, som gjorde dem endnu mere lækre. Andre nødder kan også bruges.
Anni rudbeck skriver
Super opskrift sprøde og gode.
Jeg har lavet smørcreme med chokolade og nutella og lagt
dem sammen med det. God ide synes jeg.