En af idéerne fra idébanken… Den har stået der et godt stykke tid, og den har rumsteret lidt i hovedet på mig. Min store pige kom så lige med et forslag til en kage – chokoladekagebund med chokolademousse 😉 Så nu blev jeg altså nødt til at lave den. Det er vores fredagskage i dag, og jeg tænker at min datter og svigersøn også skal smage 😉
Den her kage, er nok den bedste kage, jeg nogensinde har lavet! Det er ikke kage, det er ren kærlighed. Lækker fyldig bund, blød og luftig mousse og syrlig hindbærgelé på toppen. Den kan ikke blive bedre. Det er det rene pral det her 🙂
Jeg ville gerne have haft en rigtig god chokolade i, men her skal jeg altså lige have fyldt lageret op, og så er jeg også lidt nærig med den gode chokolade, når der laves forsøg i køkkenet. Næste gang jeg laver kagen, kommer den gode chokolade i. Med den gode chokolade mener jeg en fra Valrhona – Manjari tænker jeg passer fint.
Bunden laves først. Når den er kold laves chokolademousse og hældes over. Kagen sætter sig på køl nogle timer – mindst 4. Så laves geléen, hældes over kagen, og kagen sættes igen på køl til geléen er stivnet. Det tager et par timer. Man kan med fordel lave kagen dagen før, den skal bruges. Eventuelt kan geléen kommes på samme dag, som kagen skal serveres. Den skal bare kunne nå at sætte sig.
Det er blevet et lidt langt indlæg. Jeg havde overvejet at dele det op, men synes at det hele hører hjemme samme sted. Gem endelig pulpen fra hindbærene. Den er lækker til hindbæryoghurt eller til en portion hindbærmarcipan. Opskrifterne kommer i rækkefølge. Bund, mousse og hindbærgelé.
Ingredienser bund – til 1 springform på 26 cm.
50 g. mørk chokolade
75 g. smør
2 æg
1 tsk. vaniljesukker
100 g. rørsukker
50 g. mandler
50 g. hvedemel
20 g. kakao
½ tsk. bagepulver
Mandlerne hakkes helt fint på foodprocessor og blandes sammen med hvedemel, kakao, vaniljesukker og bagepulver.
Chokolade og smør smeltes sammen over vandbad.
Æg og sukker piskes rigtig godt – omkring 10 minutter.
Melblandingen vendes i.
Den smeltede chokolade/smør-blanding vendes i.
Dejen hældes op i en smurt springform.
Bages i 12-15 minutter ved 180 grader.
Lad kagen køle af nogle minutter i formen, inden den tages ud og køler helt af på en rist.
Når kagen er helt kold lægges den på et fad. Kom et stykke plast om og ringen fra springformen. Hvis man ikke har plast, kan man folde et stykke bagepapir. Det fik jeg så ikke taget et billede af, men det kan man se længere nede i indlægget, når moussen hældes over bunden.
Ingredienser chokolademousse
100 g. mørk chokolade
4 æggeblommer
75 g. rørsukker
1 polynesisk vaniljestang
3 dl. piskefløde
Chokoladen smeltes over vandbad.
Vaniljekornene skilles ad med lidt af sukkeret.
Æg, vanilje og sukker piskes rigtig godt – omkring 10 minutter.
Fløden piskes til blødt skum.
Nu skal det gå lidt hurtigt.
Først vendes den smeltede chokolade i æggeblandingen.
Så vendes flødeskummet i.
Chokolademoussen hældes over chokoladebunden og glattes ud.
Dæk godt til og sæt kagen på køl, så moussen kan sætte sig. Omkring 4 timer.
Ingredienser hindbærgelé
3 blade husblas
250 g. frosne hindbær
2½ dl. vand
2 spsk. citronsaft
50 g. rørsukker
Husblas lægges i blød i koldt vand i 20 minutter.
Hindbær, sukker, citronsaft og vand kommes i en gryde.
Koger i ca. 10 minutter.
Hældes gennem en sigte.
Den udblødte husblas røres i.
Hældes i en skål og køler ned. Det behøver ikke være køleskabskoldt, men det må absolut ikke være lunt.
Hældes forsigtigt over chokolademoussen.
Dæk kagen godt til igen og sæt den på køl, til geléen er stivnet – ca. 2 timer.
Befri kagen for springform og plast og nyd!
Rikke skriver
Hej
Kan man bruge alm. købe-mandelmel i stedet for at lave det selv?
(ved godt, at det er nemt, men vil bare lige spørge…)
vh.
Rikke
Spisestuen skriver
Hej Rikke 🙂
Jeg kender faktisk ikke købe-mandelmel, men da det bare er malede mandler, så tror jeg sagtens, at du kan bruge det 🙂
Hilsen Lene
BH skriver
Hej
Den kage ser virkelig lækker ud 🙂
Hvor har du købt det der plast, som du har rundt om kagen?
Spisestuen skriver
Det er lidt forskelligt, hvor jeg køber det. Blomsterberg.dk eller hwl.dk og sikkert hos andre netbutikker, der har bagetilbehør 🙂
Sidst jeg var i Inspiration, så jeg det også på reolen med Mette Blomsterberg produkter 🙂
dina skriver
Hej. Kan man komme husblas i chokolademoussen skal lave moussen en el 2 dage før j kommer d ik kagen? M.v.h Dina
Spisestuen skriver
Hej Dina 🙂
Der er ikke nogen grund til at komme husblas i, for moussen holder sig fint fast, når den har sat sig 🙂 – også i 2 dage 🙂
Hilsen Lene
kia Raun skriver
hvor mange vil du mene der er kage til hvis man vil servere den som dessert med is og frugt til?
Spisestuen skriver
Hej Kia 🙂
Åh, det er svært med antal personer. I vores familie ville jeg sige til 12 personer, når der er is og frugt til. Vi er en lidt kageglad familie, og hos nogen ville den måske række til 16, hvis der bare skal et lille stykke på tallerknen.
Hilsen Lene
kia Raun skriver
hvor mange cm i diameter er springformen?
Spisestuen skriver
Den er 26 cm. – og det har jeg lige fået tilføjet i indlægget, for det skal da stå der 🙂
Hilsen Lene
Terese skriver
Hej Lene
Rikke skriver
Halløj
Når man laver hindbærgeleen, skal selve frugtkødet ikke presses igennem sien, vel? Man bruger bare saften, der kommer igennem sien?? 🙂
vh.
Rikke
Spisestuen skriver
Du bruger kun saften, der løber gennem sien. Man kan ikke umiddelbart presse frugtkødet gennem en si, men bare lad det dryppe godt af.
Hilsen Lene
Torben T. skriver
Måske er der noget jeg ikke helt forstår, men hvorfor bagte du ikke en Guteau Marcel med hindbær coulis i stedet for?.. Evt serveret med hjemmelavet vanilleis?.. Det er en klassiker, og melet forstyrrer ikke, ligesom bagepulveret kan undlades!.. Blot et forslag.. Kender du ikke kagen.. prøv den og vend tilbage 🙂
Spisestuen skriver
Fordi det var denne, jeg havde lyst til at lave 🙂
Meliss skriver
HvordAn bruger jeg ager ager istedet for husblas ?:)
Spisestuen skriver
Jeg har ingen erfaring med agar agar, så det kan jeg ikke hjælpe dig med.
Hilsen Lene
rikke skriver
Hej Lene
Ville lige høre dig om man kan lave den aftenen før den skal serveres?
Ville lave den til dessert som skal spises om aftenen, men er i tvivl om den bliver kedelig hvis jeg laver den så lang tid før eller om jeg bare skal lave den samme dag…
Spisestuen skriver
Du kan godt lave den aftenen før 🙂
Hilsen Lene
Mette skriver
Fantastisk kage Lavede den til dessert, hvor jeg skar 12 stykker, som blev potionsanrettet med en kugle vanilleis, som var drysset med fint hakket mandel/frysetørret hindbær drys og pyntet med friske hindbær og citronmelisse.
Både store og små var vilde med det. Tak for en lækker opskrift. Kan virkelig anbefales.
Spisestuen skriver
Tusind tak for skøn tilbagemelding Mette 🙂
Hilsen Lene
Irene Jensen skriver
Hejsa jeg forstår ik det med det plast så er det nødvendigt
Spisestuen skriver
Det er ikke absolut nødvendigt, men du får en pænere kant og du kan risikere, at metallet ellers giver afsmag til kagen, hvis der ikke er noget imellem. Du kan folde et langt stykke bagepapir i stedet for.
Prøv at kigge på billederne igen, så tror jeg du kan se, hvordan den lange strimmel plast er lagt indeni ringen fra springformen 🙂
God fornøjelse med kagen.
Hilsen Lene
Irene Jensen skriver
Oki tak jeg vil prøve mig frem den ser jo så lækker ud
Ulla Bergen Martinussen skriver
Kære Lene
Tusind tak fordi du deler dine dejlige kager med os og tak for din omhyggelig gennem gang af tilblivelsen.
Jeg bagte kagen i går og det er bestemt ikke sidste gang den bliver bagt. Super nem at lave. Jeg havde ingen plast til kant, men brugte bagepapir som du foreslog og den fungerede perfekt.
Rikke skriver
Tak for en god opskrift. Har lavet den før med stor succes og i morgen skal den igen på fødselsdagsbordet.
Chokomoussen kan sagtens erstattes med en mere frisk bærmousse 🙂
Julie skriver
Den er simpelthen bare fantastisk, jeg har bagt den før og nu gør jeg det igen – den er blevet til min faste kage jeg bager til min fødselsdag – gæsterne elsker den.
Tusind tak for en vidunderlige opskrift!
(i år kan jeg endda lave den lidt pænere end jeg plejer fordi jeg endelig har anskaffet mig det der plastik til kanten. Jeg plejer bare at forme en lille fordybning i chokolademoussen så selve moussen danner en kant, hehe ikke vildt kønt, men det virker) 🙂
desuden er det vildt dejligt med alle billederne – det gør det let ikke at misforstå noget 🙂
Spisestuen skriver
Tusind tak for en dejlig tilbagemelding. Jeg bliver så glad 🙂
Hilsen Lene
Mia skriver
Hey skal der være hinde på de hakket mandler
Karina skriver
Behøver man male mandlerne til mel? Kunne man nøjes med at grovhakke dem?