Inspireret af svampet kanelkage, som er super hurtig og nem, har jeg lavet en kaffekage. Blød, svampet og lækker 🙂
Jeg har brugt noget tid på den, for først lavede jeg den med kærnemælk og natron, men jeg synes ikke den her egner sig til natron. Jeg vil kun have kaffesmag, og natron kunne smages, så det var en ommer. Jeg har så lavet den med mælk og bagepulver, og det fungerer perfekt.
Med karamelglasur – som absolut heller ikke er indviklet – og chokolade på toppen, har jeg fået en ret lækker kage 😉 Kaffe, karamel og chokolade er bare lækkert sammen.
Billeder af processen er der ingen af. Jeg laver den nok en anden gang og får nogen sat på, men i dag har jeg bare leget og hygget mig i køkkenet, og nøjedes med et enkelt billede af et stykke af kagen til sidst.
Ingredienser kage
½ l. mælk
4 spsk. Nescafe (pulveret – ikke færdig kaffe)
400 g. sukker
450 g. hvedemel
4 tsk. bagepulver
100 g. smeltet smør
Ingredienser glasur
100 g. smør
75 g. brun farin
2 spsk. mælk
100 g. flormelis
½ tsk. vaniljepulver – hvis man bruger vaniljesukker skal der 2 tsk. i
Endvidere 50 g. mørk chokolade
Kagen
Nescafe opløses i den kolde mælk.
Sukker, mel og bagepulver blandes.
Hæld de tørre ingredienser op i mælken sammen med det smeltede smør og rør kagen sammen.
Jeg har brugt røremaskinen, men den kan fint røres sammen med elpisker.
Kom dejen i en bageform på 25 x 35 cm.
Bages ved 175 grader i ca. 35 minutter.
Køler ned i formen på en rist.
Glasuren
Smør, brun farin og mælk kommes i en gryde og koger igennem et par minutter.
Gryden tages fra varmen og flormelis røres i.
Bredes ud over den kolde kage.
Chokoladen smeltes og sprøjtes ud over kagen.
Louise skriver
Den slags kager smager altid bare så godt 🙂 Men tror du man kan skære ned på sukkeret ? Der er altid så meget sukker i de opskrifter og ved ikke om de nødvendigvis bliver bedre af det :-/
Spisestuen skriver
Hej Louise 🙂
Der er virkelig meget sukker i, det har du ret i, men i sådan en kage uden æg, har det betydning for konsistensen, så jeg tror ikke, du kan skære meget i mængden af sukker i dejen, men du kunne jo undlade karamelglasuren og nøjes med den mørke chokolade på toppen, det kunne også være lækkert 🙂
Hilsen Lene
Christina skriver
Kan man så ikke putte et æg i dejen, hvis man skære ned på sukkeret?
Jette Sørensen skriver
kan man ikke komme noget andet i kagen end kaffe