De sidste dage har jeg anmeldt og afprøvet opskrifter fra et par bøger, og det har været både hyggeligt og sjovt, men i dag trængte jeg så til at skrue lidt op for min egen yndlingsmad. I får her mine måltider i dag, og hvis man har brug for at sætte en etiket på, hvordan jeg spiser, bliver det nok lidt svært. Jeg spiser mad, jeg godt kan lide. Mad lavet fra bunden af gode råvarer 🙂
En lækker smoothie til morgen lavet af ca. 100 gram af de skønne hindbær jeg hjembragte fra vores ferie, 1½ dl. yoghurt naturel, vaniljepulver og lidt honning. Det er så lækkert og smager skønt af sommer 🙂
Frokost bestod af græsk yoghurt med frisk ananas, ferskner og honningristet nøddeknas.
Aftensmad stod på fisk. Torskefilet stegt på panden med karrykål og råkost.
Råkosten er lavet af revet gulerod, æbler i tern, tørrede tranebær, pinjekerner og limesaft.
Karrykål – 2-3 personer
Snit 1/4 hvidkål i fine strimler.
Smelt lidt smør i en gryde og kom karry, gurkemeje og sennepspulver i. Lad det riste nogle sekunder.
Kålen kommes i sammen med et par spiseskefulde vand.
Dampes under jævnlig omrøring i 5 minutter.
Tilsæt piskefløde – ca. 1½ dl. – og lad det koge ind nogle minutter. Krydres med salt og peber.
Og så lidt hyggeligt guf til en kop kaffe. Saltmandler, tørrede tranebær og lidt mørk 70% chokolade.
Ud over det er der også røget et par pærer og æbler ned. Jeg har lækre Clara Friis pærer og Discovery æbler i køleskabet, der er hentet på en frugtplantage. Dansk frugt i sæson er så lækkert.
Jan Ole skriver
“Yndlingsmad”….hmmm…det er vist lidt af en sproglig tilsnigelse. Det ligger heller ikke særligt godt i munden.
Hvad er der dog galt med det ligefremme og mundrette gode gamle danske “livret”!?
Det er jo det, det hedder på dansk.