Aftensmaden i dag ender her på bloggen, for det blev rigtig godt 🙂 og så er det jo nemt lige at lure, når teen-putten en dag siger: “Det der du lavede….” og min gamle hjerne efterhånden er noget ringe til at huske. Hun kan jo også lave det selv så… og det gør hun faktisk gerne, hvis hun kan få lov til at overtage køkkenet 😉
Teen, der stadig spiser efter Anne Bech’s “FIT på 100 dage” havde brug for noget variation i dag. Hun er en smule træt af kål, men tilberedt på denne måde, er det virkelig lækkert 🙂
Ingredienser til 3 personer
500 g. kylling
1 spsk. finthakket frisk ingefær
1 finthakket fed hvidløg
1 finthakket rød chili
3 spsk. tamari
evt. 1 spsk. honning – jeg synes ikke, det er nødvendigt, men det smager godt i.
½ stort spidskål – eller 1 lille 😉
1 broccoli
1 bundt grønne asparges
1 lime
1 bundt forårsløg
Kyllingen skæres i mindre stykker og brunes først.
Ingefær, hvidløg og chili steges med et øjeblik.
Tamari tilsættes. Her lægger jeg låg på og lader kødet småsimre i 30-45 minutter, for jeg kan bedst lide det “tørt” og mørt, men man kan fint bare fortsætte opskriften herfra uden.
Spidskål tilsættes og dampes med under jævnlig omrøring i få minutter, til det er faldet sammen.
Broccoli og asparges i mindre stykker tilsættes og steger/damper med i 2-3 minutter.
Limesaft dryppes over – og honning hvis man kommer det i – og der drysses med finthakket forårsløg ved servering.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.