Jeg har flere pandekageopskrifter på bloggen, men ingen på helt almindelige pandekager lavet af hvidt mel, æg, sukker, mælk og smør… og gavmilde mængder af det hele 🙂 Der er revet citronskal og kardemomme i mine pandekager. Det er lige så lækkert med revet citronskal og vanilje, men da vi skulle have vaniljeis til, blev det kardemomme, der kom i. Meningen var søde og bløde pandekager, og det er det blevet. Intet sprødt – kun sødt og blødt.
Pandekagerne har været eftermiddagshygge i dag med vaniljeis og chokoladesovs. Der var også friske hindbær, honningristet nøddeknas, solbærsyltetøj og lakridspulver.
Ismassen har jeg ikke kørt på maskine i dag, for den er kommet i små hjerteforme, og så er det nemmest at have med at gøre.
Der er opskrift på en helt fantastisk chokoladesovs, der lavet på god Valrhona chokolade.
Jeg har her ved en senere pandekagebagning fundet ud af, at der kun skal lidt smør på panden til første pandekage, og så er det ikke nødvendigt at komme mere fedtstof på til stegning. I hvert fald ikke, hvis man har en god slip-let pande. Panden løftes fra kogepladen, når dejen hældes på, så den ikke får for voldsom varme lige med det samme, så bliver de rigtig fine og glatte og ikke så “bulede” som på billederne her 😉
Ingredienser – 6 store pandekager
100 g. hvedemel
3 æg
50 g. sukker
½ tsk. kardemomme
revet skal af ½ øko citron
50 g. smeltet smør
2½ dl. sødmælk
Ingredienser chokoladesovs
50 g. god mørk chokolade – jeg har brugt Valrhona 70% Guanaja
1½ dl. piskefløde
1-2 spsk. rørsukker
20 g. koldt smør
Start med pandekagedejen, for den skal hvile ½-1 time på køl, inden pandekagerne bages.
Kom mel, æg, sukker, kardemomme og revet citronskal i en skål.
Pisk det godt sammen, så der ingen klumper er i.
Rør den smeltede smør i.
Rør mælken i.
Sættes på køl i ½-1 time inden pandekagerne bages. Chokoladesovsen laves i mens.
Chokoladen hakkes groft og kommes i en skål.
Piskefløde og rørsukker varmes op i en gryde til lige under kogepunktet.
Hældes over chokoladen.
Rør chokoladen ud – nemmes med et piskeris.
Rør den kolde smør i, og hæld chokoladesovsen i en skål.
Pandekagerne bages i lidt smør på panden ved middelvarme i ca. 1 minut på hver side.
I får lige et billede med af isproduktionen. Jeg frøs ismassen ned i disse forme.
hej, tak for de mest lækre og bløde pandekager vi har smagt og vi har smagt rigtig mange. vh anita wedel