Jeg lavede pandekager i går, og de var lækre. Søde og bløde pandekager, der nok bedst egner sig til dessert.
Jeg har brugt nogenlunde de samme ingredienser i dag, men skruet lidt ned for smør og sukker, så jeg har fået en pandekage, der mere er til hverdag, men også fin til fest 😉 og sukker og smør er der skam stadig i 🙂 så det er også en lækker blød pandekage. Den er lidt nemmere at vende på panden, synes jeg, eller også giver pandekagebagning et par dage i træk måske et andet tag på det. Jeg har i hvert fald fundet ud af i dag, at der kun skal lidt smør på panden til første pandekage, og så er det ikke nødvendigt at komme mere fedtstof på til stegning. I hvert fald ikke, hvis man har en god slip-let pande. Panden løftes fra kogepladen, når dejen hældes på, så den ikke får for voldsom varme lige med det samme, så bliver de rigtig fine og glatte.
Jeg havde lidt jordbær i køleskabet og en sjat piskefløde. Det er blevet lækkert tilbehør til et par pandekager til mig med et drys honningristet nøddeknas på toppen. Så er mine pandekager pludselig blevet et festmåltid her på en helt almindelig mandag.
Det er skønt at udvikle pandekageopskrifter 🙂
Ingredienser – 6 store pandekager
100 g. mel
3 æg
3 spsk. rørsukker
revet skal af ½ øko citron
½ tsk. vaniljepulver – eller korn af 1 vaniljestang
25 g. smeltet smør
2½ dl. sødmælk
Mel, æg, rørsukker, citronskal og vanilje piskes godt sammen, så der ikke er klumper i.
Pisk den smeltede smør i.
Pisk mælken i. Den er på nuværende tidspunkt en tynd dej.
Lad dejen hvile i ½-1 time. Dejen er nu blevet lidt tykkere, men det er stadig en tynd dej, og det skal det være.
Kom lidt smør på panden – kun til den første pandekage – og steg pandekagerne i ca. 1 minut på hver side ved middel varme.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.