Helt enkelt og med en vidunderlig smag. Her kunne jeg godt holde fingrene fra vaniljen, chokoladen, og hvad jeg ellers ynder at komme i kager og desserter, for hyldeblomstsaften jeg lavede den anden dag, smager vidunderligt i sig selv. Ud over saften er der kun piskefløde, husblas og æggehvider i moussen. Sukker og citron er ikke nødvendig, for min hyldeblomstsaft er god og kraftig, men hvis man ønsker at bruge en færdigkøbt saft, tænker jeg, at den skal have lidt ekstra citron og en smule sukker måske.
Det er en let og lækker mousse, der smager helt fantastisk sammen med de friske lækre danske jordbær. En sommerdessert der smager, så englene synger.
Ingredienser – 4 personer
2 blade husblas
1 dl. hyldeblomstsaft – ikke blandet op med vand 😉
2 dl. piskefløde
1 bæger past. æggehvide
ca. 400 g. friske jordbær
Husblas lægges i blød i koldt vand i 15-20 minutter.
Hyldeblomstsaft kommes i en gryde og varmes op til det er godt varmt – ikke kogende – men en 70-80 grader.
Hyldeblomstsaften tages fra varmen, og den udblødte husblas knuges fri for vand og røres i.
Hæld den varme hyldeblomstsaft op i en skål og lad det køle lidt af. Det skal være lunkent, ikke koldt.
Jordbærrene renses og skæres i mindre stykker. Fordel 1/3 af jordbærrene i bunden af glassene.
Fløden piskes til blødt skum og æggehvide piskes stift.
Først røres 1/3 af flødeskummet i saften. Her er det nemmest af bruge et piskeris. Det kommes så op i resten af flødeskummet og vendes forsigtigt sammen. – Her havde jeg ikke lige et par hænder til kameraet 😉
Stiftpisket æggehvide vendes i.
Kommes i en sprøjtepose og fordeles i 4 glas.
Sætter sig på køl på et par timer.
Pyntes med jordbær ved servering.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.