Mine unger har en skøn far. Han er ikke hjemme til at blive fejret i dag, men fejres skulle han, så jeg samlede familien i forgårs. Når faren her i familien skal fejres, gøres det bedst med god mad – og kage, masser af kage 🙂 Han blev begavet med slik og chokolade og gode øl. Der er basis for en hygge-aften – eller to 😉
Jeg har taget billeder af maden, men ikke rigtig af noget andet. Jeg plejer at tage en del billeder af mine yndige børnebørn, men jeg valgte at være fokuseret på hyggeligt samvær, fremfor jagt på gode motiver. Jeg retter nok op på det med fotos i weekenden, hvor vi får det ældste lille barnebarn på besøg 🙂
Vi startede eftermiddagen med kaffe og blåbærmuffins alt i mens grillen i haven blev passet.
Der var en hel oksemørbrad på grillen. Den fik ½ time ved indirekte varme. Det er der så ingen billeder af, for helt ærligt så synes jeg ikke billeder af kød er ret tiltalende – det er min kødelskende familie nok ikke enig med mig i. Der kom også nogle gode øko-pølser fra Hanegal på grillen.
Der var et fad med asparges med parmaskinke. Det er egentlig en forret, men passer også fint på et bord som tilbehør til en grill-middag. Der var så lidt specielle udgaver af retten. En enkelt asparges med 1 skive parmaskinke om til lill-pigen, Teen fik uden parmesan og min store pige fik en uden parmaskinke..
Jeg havde lavet syltede radiser. Et lidt anderledes, men spændende tilbehør. De er friske og sprøde, og mister den stærke smag, når de syltes.
Der var marinerede kartofler. Lavet af nyopgravede danske lækre kartofler, der er kogt så de stadig er faste.
Og godt brød skulle der også være, så her er foccacia med rosmarin og havsalt. Lækkert brød, der er sprødt og luftigt.
Et stor fad med tomatsalat, der også har fået rødløg i dagens andledning. Her havde jeg så glemt at komme mozarella på, da jeg tog billedet. Det kom på bagefter, men så var salaten lige pludselig ikke så pæn mere.
Der var kold bearnaisesovs. Det er nemt og passer helt vildt godt til stegt kød og som dyp til kartoflerne. Det er nemt med en kold sovs, når man griller.
Min første tallerken kommer her. Ikke meget kød – jeg fandt lige en gennemstegt ende 😉 Tomatsalat var der ikke plads til – jeg har ellers pænt store tallerkner. Det kom så på tallerkenen i anden omgang.
Til dessert var der jordbærtærte, og her var jeg heldig igen – eller noget – for den blev super god. Der blev et lille stykke tilbage, som så blev fars morgenmad i går 😉
Der var ikke alkohol på bordet. En sjælden gang dispenseres fra min husregel, men der er ingen i familien, der savner det, så det er ikke noget problem. Jeg havde vand med mynte og citronmelisse på bordet, og det er friskt og lækkert til mad.
Sophia’s guldkorn står i kø for tiden. Hun er så kvik og sød – og sjov. Hun er en begejstret og livsglad lille pige, der løb rundt i haven, og glædede sig over en helikopter, der gentagne gange fløj over huset.
“Hvor er farmor henne?” er altså også til at smelte over, når jeg er i køkkenet, og hun ikke lige kan se mig.
En brumbasse blev studeret nøje. Den var hun dybt fascineret af. Da den kravlede ned af et blad, udbryder hun: “Åååhh nej, pas på du ikke falder ned!”
Flaskerne med mynte og citronmelisse fik også et par kvikke ord med på vejen: “Ikke drikke den der, der er blade i!” – og jeg kunne blive ved. Hun er så skøn.
Lillesøster, der er lige knap 4 måneder er også en skøn lille tut, der dog stadig sover meget, og har travlt med at blive stor.
En dag planlægger jeg så meget, så jeg ikke kan nå det. Her var min grænse vist nået for, hvor meget mad jeg kan nå at lave på en dag, men jeg blev færdig og fik lavet det, jeg havde planlagt, og så havde jeg også lige taget 760 billeder af mad, der skulle kigges igennem i går, og det kom der lidt indlæg ud af her på bloggen 🙂
Det var en super hyggelig eftermiddag og aften. Familiehygge er bare dejligt <3
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.