Jeg har haft et indlæg med stegt flæsk tidligere. Lidt kort og lavet i hast på vores sommerferie sidste år. Nu har jeg fået lavet et, der er lidt mere udførligt 🙂
I opskriften står der, at der skal grøntsagsvand i sovsen. Det er fint at bruge vandet, kartoflerne har kogt i. Jeg har kommet en kyllingefond i, som jeg fandt i fryseren, derfor har sovsen også en lidt lysebrun farve, men det smager fantastisk.
Brug ovnens bradepande til at stege flæsket i, for det kommer til at sejle i fedt. Første gang jeg lavede det, brugte jeg en bageplade, og det kan ikke anbefales!
Fremgangsmåden til at koge nye kartofler er bare den bedste. Det er så ikke min egen opfindelse, men min søde svigerdatter, der har helt styr på, hvordan det skal gøres 🙂
Man kan sagtens gemme og varme persillesovs, hvis sovsen køles hurtigt ned, og den efterfølgende varmes ordentligt igennem (koger), når man skal have den igen.
Ingredienser – 4 personer
800 g. flæsk i skiver
sovs
75 g. smør
4 spsk. hvedemel
ca. 2½ dl. grøntsagsvand
2½ dl. piskefløde
salt og peber
masser af hakket frisk persille – svarende til 1 potte købt
1½ kg. nye kartofler
Flæsket lægges på bagepapir i en bradepande, og sættes i en 180 grader varm ovn ved varmluft.
Når det har fået ca. 20 minutter skal det vendes. Her er det lysebrunt.
Det skal så have ca. 20 minutter på den anden side også. Det er færdigt, når det er fint brunet.
Kartoflerne sættes over i koldt vand. Bringes i kog og tilsættes salt.
Koger under låg i 10 minutter.
Vandet hældes fra kartoflerne, og de står under låg i 10-15 minutter. (Ikke på kogepladen)
Til sovsen smeltes smørret i en gryde. Melet tilsættes under omrøring.
Grønsagsvand/fond tilsættes og sovsen koges igennem under piskning.
Tilsæt piskefløden og kog igennem – stadig under omrøring.
Smag til med salt og peber.
Tag gryden fra varmen og tilsæt den hakkede persille.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.