Jeg elsker rabarber – helt enkelt! Jeg kan ikke gå forbi danske rabarber på denne tid af året uden at købe nogen. Og på indkøbsturen i weekenden fandt jeg danske rabarber – små og helt mørkerøde – så de kom i vognen.
Jeg har lavet rabarberkompot før, men har ikke fået lavet en opskrift før nu. Det er helt simpelt og nemt at lave. Består kun af 3 ingredienser: Rabarber, sukker og vanilje – ikke andet.
Jeg har kommet min rabarberkompot i et glas og sat det på køl. Jeg har en plan med det til en dessert i næste uge. Hvis man gerne vil have kompotten stående i længere tid, skal der atamon i (se vejledning på flasken). Jeg synes kompot og syltetøj smager bedst, når det er nylavet, så jeg har hele året frugt på frost, så er det nemt og hurtigt at lave en ny portion.
Jeg har ikke prøvet at bruge rabarberkompot til mad. Det tiltaler mig ikke. Til gengæld elsker jeg det på græsk yoghurt, som der lige røg en portion ned af her i eftermiddag. På vanilleis er det også sindssygt lækkert, i trifli (som jeg skal forsøge mig med i næste uge) eller i en lagkage.
Ingredienser – ca. ½ liter
500 g. rabarber – renset vægt
200 g. sukker
1 vaniljestang – gerne polynesisk
Rabarberne renses og skæres i mindre stykker.
Skil vaniljekornene ad med lidt af sukkeret.
Rabarberne kommes i en gryde sammen med sukker og vanilje. Kom også de tomme vaniljestænger i.
Varm gryden op ved svag varme, og lad kompotten småsimre i ca. 10 minutter til rabarberne lige akkurat er møre. Smag til med sukker. Der kan være forskel på rabarber, og måske skal der mere sukker i.
Hæld kompotten på glas – og kom gerne de tomme vaniljestænger med op i glasset.
Opbevares på køl.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.