Æggekage var vores aftensmad i dag. Der skulle så have været bacon på, men der skal bages kage i ovnen i morgen formiddag, så der skal ikke bacon i den i aften.
I stedet har jeg lavet tilbehør af kylling, rødløg, rød peber og chorizo og så en stak friske tomater, og det smagte rigtig godt til. Når det skal være paleo-venligt serverer jeg ikke brød til, men ellers synes jeg, det er lækkert med en skive nybagt rugbrød til.
At lave æggekage i ovnen er nemt. Man bruger den samme masse, som man normalt hælder på panden, og tilføjer lidt bagepulver. Så kan man nemt lave æggekage til mange, som ellers godt kan være en udfordring.
Ingredienser æggekage – 3 personer
8 æg
1 dl. mælk
1 tsk. bagepulver
Alle ingredienser piskes sammen og hældes i en form foret med bagepapir. Min form er 14 x 21.
Jeg er så en smule hys med æg. Jeg er ikke vild med de “strenge” der er i æggene, så jeg hælder massen gennem en sigte.
Sættes i en 200 grader varm ovn og bages i ca. 25 minutter.
Tilbehør:
ca. 100 g. chorizo
2 stk. kyllingebryst
1 stort rødløg
1 rød peberfrugt
Mens æggemassen er i ovnen svitses skiver af chorizo på panden. Tages af og lægges på køkkenrulle.
Kyllingen skæres ud i mindre stykker og steges i fedtet fra chorizoen.
Løg og peberfrugter skåret i strimler kommes på de sidste par minutter.
Kom chorizo på til sidst, så er det sprødt.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.