I dag holder vi påskefrokost i familien, og jeg laver påskeæg selv i år. Jeg havde ikke en opskrift på ren rå marcipan, men det har jeg så nu 🙂
Jeg har brugt kokospalmesukker som sødning, og det er altså virkelig lækkert. Man kan også søde sin marcipan med honning. Samme mængde skal i og så undlades æggehviden. Hvis man ønsker en lysere marcipan, smuttes mandlerne først. De kommes i en gryde med vand så det lige dækker. Bringes i kog og tages af varmen. Skallen kan så lige smuttes af, når vandet har en temperatur, så man kan have fingrene i det. Mandlerne tørres evt. i ovnen ved 150 grader i ½ time.
Min marcipan er grov i det, og det kan jeg godt lide. Jeg findeler mandlerne på foodprocessor. Hvis man ønsker en marcipan, der er finere i konsistensen, findeles mandlerne i blender eller på kaffemølle.
I dag har jeg brugt marcipanen til påskeæg overtrukket med en 77% mørk chokolade – og det er godt! 🙂
Ingredienser – 18 styk
300 g. mandler
6 spsk. kokospalmesukker
1 bæger past. æggehvide
Mandlerne findeles i foodprocessor.
Kokospalmesukker og æggehvide kommes i og massen køres, til den samler sig.
Massen rulles ind i film og kommes i køleskab til den skal bruges.
Da der ikke er så meget sukker i marcipanen, holder den sig bedst på køl i 5-7 dage.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.